Legyen terved!

Legyen terved - Évtervező füzet

Ha már megvannak a pontos céljaid és elköteleződésed a változás mellett, akkor legyen hozzá terved is!

A sikeres életmódváltás titka ugyanis a JÓ TERVEZÉS – bármi legyen is a célod, fogyás, alakformálás, tömegnövelés.

2020-at 52 kg-val zártam, 25,3% testzsírszázalékkal, 31,2% izomszázalékkal és 20,2 BMI értékkel.

Szobamérleg

2021-re nincsenek testsúlyra vonatkozó célkitűzéseim, jól érzem magam a bőrömben.

Fitness verseny célok már nagyon távol állnak tőlem, néhány év fitness modell versenyzés után megtapasztaltam, hogy nem az egészséges életmódról szól. Szélsőséges verseny diéta, szélsőséges edzések, szélsőséges hatások a szervezetre nézve (hormon egyensúly felborulás, emésztési problémák stb.) , ez már egy cseppet sem hiányzik nekem.

A cél továbbra is az egészséges, nőiesen formás test, és az egyensúly.

Egyensúly a táplálkozásban, edzésben, magánéletben és munkában.

Legyen terved - Évtervező füzet

A sikeres életmódváltás tervezéshez érdemes egy táplálkozás és edzésnaplót bevezetned a mindennapokba és olyan napirendet kialakítanod, amihez minden körülmények között ragaszkodsz. Legyen terved, legyen fix időpontod a naplódban az edzéseknek, ennek köszönhetően hamarabb válik majd rutinná.

Én pl. csak kora reggelre tudtam beilleszteni az edzéseimet munka és család mellett, ehhez az időponthoz viszont minden körülmények között ragaszkodom, hétvégén és nyaralás alatt is.

Mielőtt azonban kitalálod, hogy hova fogod beilleszteni az edzést, érdemes végig gondolnod, hogy melyik számodra az ideális napszak.

Ha pl. nagyon zsúfoltak a reggeleid, oda már nehezen fogsz tudni bármit is beilleszteni, egy lazább délután vagy kora este viszont alkalmas lehet.

Ha nincs fix időpontja az edzéseidnek, és mindig más-más helyre próbálod beilleszteni, egy idő után mindig lesz kifogás, ami miatt elhagyod.

Vedd elő tehát a naptárad és tervezd meg a januári edzéseid időpontjait. 😊

Iratkozz fel az 5 napos ingyenes, napi 20 perces otthoni edzésprogramra itt: