Kerek popsi gyakorlatok otthonra

Edzés gyakorlat

A lapos has mellett a nőknél a leggyakoribb vágyálom a feszes, kerek, izmos popsi.

Ennek elérésében nincs semmi ördöngösség, a kulcs a rendszeres edzésben és a megfelelően kialakított étrendben rejlik.

A helyes táplálkozásra azért van szükség, mert amíg zsíros, cukros ételeket eszel, addig a narancsbőr is makacsul ragaszkodni fog. Hiába edzel, a farizmod lehet, hogy kerekebb lesz, de feszesebb egészen biztosan nem, a narancsbőr bizony ott marad.

Az elmúlt két hétben online oktatás volt a suliban, így viszonylag sokat voltunk itthon. Reggel matek és magyar órával kezdtünk, utána home office-ban folytattuk tovább.

Nagy Judit Arckép

Kár szépíteni, a vírus miatti több itthon lét, home office kedvez a kényelmes ülő életmódnak, még annyi aktivitásra sem sarkall, mint mikor elmegyünk a munkahelyünkre dolgozni. A sok üléssel pedig egyre inkább mentesítjük a farizmunkat a használat alól, azaz a farizmunk elgyengül.

Ennek eredményeképpen nem csak lapos fenekünk lesz, de különböző fájdalmakat is megtapasztalhatunk a testünkben.

Tehát a farizom aktívan tartása nem csak azért fontos, hogy formás és kerek legyen a popsid, szükséges ahhoz, hogy elkerüljük a derékfájdalmakat, csípőkopásokat, alsó végtagi fájdalmakat (térd, boka) medencefenék diszfunkciókat.

Kerek popsi gyakorlatok otthonra

A farizom fő működése a járás, a medence és keresztcsont stabilizálása, álló helyzetben a törzs megtartása, guggolásból felállás, éppen ezért a jó izomfunkcióhoz elengedhetetlen a helyes testtartás kialakítása.

A popsi erősítő gyakorlatok elvégzése előtt fontos, hogy aktiváld a farizmodat néhány gyakorlattal:

  • szamárrúgás farizom feszítéssel 30-30 ism. oldalanként
  • nyújtott lábemelés farizom feszítéssel 30-30 ism. oldalanként
  • csípőemelések farizom feszítéssel 30 ism.

Miután aktiváltad a farizmodat, végezd el az alábbi gyakorlatsort 4x, gyakorlatonkent 20-20 ismétléssel.

Edzés előtt természetesen ne feledkezz meg az alapos bemelegítésről és a végén az izom munkát nagy mértékben támogató nyújtó gyakorlatokról!