Zsírégető edzésprogram az újévi fogadalmakhoz

2016.01.08 12:48

A héten megkezdtem a zsírégető edzésprogramom és nagyon ügyes voltam, 🙂 jól mentek a 100 gr ch-os napok és mellé becsülettel az edzéseket is megcsináltam. Mind a 4 súlyzós edzésemet kardió résszel zártam. A héten megtett kilóméterek száma: 14,3 km. 

Ma csak 20 perc kardióra volt időm a teljes testes súlyzós rész után, de még így sem hagytam ki a futópados részt.

Holnap reggel Fat control csoportos órával kezdem a napot, így a holnapi mozgás is kipipálva, vasárnap pihi. 

A zsírégető edzéseim első részét a súlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok képezik, majd utána következik a kardió rész. Azt vettem észre a teremben, hogy sokan ezt fordítva csinálják, először kardióznak, majd utána kezdik az erősítő részt. 

Hogy miért érdemes a fogyás szempontjából a súlyzós és saját testsúlyos rész után kardiózni az edzések alkalmával? 

Erről olvass tovább ITT.

A kardió edzéseimet szinte kivétel nélkül intervall formában csinálom. Ennek két oka is. Egyrészt ne unjam magam halálra a futópadon, másrészt  ezzel  a módszerrel is fokozom a zsírégetés folyamatát. 

Egy intervall kardió edzés alkalmával nem hosszantartó, közepes tempójú, egyenletes pulzusszámú aerob mozgást végzünk, hanem éppen az ellenkezőjét, itt  a rövid ideig tartó, magas intenzitású erőkifejtés és pihenő szakaszok váltják egymást. 

Nálam ez úgy néz ki, hogy a futás és a 10%-os emelkedőre gyors gyaloglás váltja egymást.

Ahogy látom a teremben egyre több nő merészkedik a súlyzók és gépek közé vagy végeznek saját testsúlyos gyakorlatokat. Azért használtam azt a kifejezést, hogy „merészkedik”, mert sok nőben még mindig él a tévhit, hogy a súlyzóktól megvastagodik a testük (beleértve a 2-3 kg-os súlyokat is) és éppen ezért a zsírégetés érdekéban CSAK  kardió gépeket hajlandóak használni. 

Pedig a hatékony zsírégetés szempontjából igenis fontos az erősítő edzés.

Miért?

Az anyagcserében az izom egy aktív szövet. Ahhoz, hogy az izom megtartsa a saját tömegét, folyamatos energiát igényel, vagyis az alapanyagcsere mellett az izom égeti a legtöbb kalóriát. Ehhez pedig szükségünk van arra, hogy erősítő edzéseket is végezzünk, legyen az saját testsúlyos vagy 2-3 kg-os kézi súlyzóval végzett gyakorlat. De nőként is bármiféle félelem nélkül használhatunk 4-5 vagy akár 6 kg-os súlyzókat is, ugyanis genetikailag úgy vagyunk bekötve, hogy ettől még nem épül férfias izomzatunk.

A legjobb zsírégető edzésprogram legalább heti 2 erősítő és 2 kardió edzésből áll. Emellett törekedni kell arra, hogy minden erősítő edzésen  minél több izomcsoportot dolgoztassunk meg, ne ragadjunk le egy izomcsoportnál pl. a tárogató gépnél. 

Emellett, hogy milyen hatékonysággal működik a zsírégető edzésprogramunk 70%-ban a táplálkozáson múlik, vagyis azon, hogy az edzések mellett mit eszünk.

Ha segítségre van szükséged egy zsírégető táplálkozás és edzésprogram kialakításában, de a távolság miatt nem tudunk találkozni, akkor még  MA tudsz csatlakozni a január 11-én induló Hozd magad formába 6 hét alatt ONLINE programhoz és még egy AJÁNDÉK  Fitten-pozitívan hímzett törölköző és egy BioTechUSA shaker is a Tiéd lesz

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?