Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Zabkása variációk reggelire

2014.05.06 15:41

Most, hogy tavasszal már több versenyen nem indulok, volt aki azt kérdezte tőlem, hogy: “most azért a verseny után majd ugye jókat eszel: süti, pizza, stb..?”

A válaszom igazából erre az volt, hogy: “igen jókat eszem, de továbbra is alapvetően a sporttáplálkozás alapelveit követem, és nem a lisztes-cukros ételeket részesítem előnyben a verseny után sem”

Vannak akik zizzentnek tartanak emiatt, hogy majdnem ugyanazokat az ételeket eszem, mint a versenyre felkészülés időszakában. Ahogy tegnap is említettem, ha meg szeretnénk őrízni az elért formát, akkor alapvetően a sporttáplálkozás elveit érdemes követni továbbra is. Számos variáció létezik a diétás ételek elkészítésére akár a sarki közértben beszerezhető alapanyagokból, egyáltalán nem kell lemondani a finom ízekről.

Tegnap vacsira pl. pulykamellett készítettem joghurtos-citromos mártásban, a férjem rizzsel, én pedig salátával ettem meg.

Az elkészítése borzasztó egyszerű: felkockáztam a pulykamellet, picit sóztam, borsoztam, kókuszzsírral kikentem egy hőálló tálat, belehelyeztem a husit, majd mehet rá a mártás. A joghurtot kikevertem egy pici édesítővel, egy csipet sóval, borssal, és egy citrom levével, majd az egészet sütőben összesütöttem.

A reggeli zabpelyhemet is többféleképpen variálom: ma pl. úgy készítettem el, hogy a vízben megfőtt zabpehelyhez, édesítőt, kevés kókuszreszeléket és néhány szem mazsolát tettem. De ha nincs időm reggelizni, akkor sütök egy adag zabkekszet, és a reggeli kávé mellé megeszem 2-3 db-ot.

A zabkeksz receptje itt olvasható:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/zabkeksz/

Egy adag éppen most készül holnapra:

Holnap reggel egy újabb variációját készítem el a zabkásának, amit a kövekező bejegyzésben osztok majd meg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?