Zabkása tejjel vagy vízzel?

2015.02.08 20:21

Itthon megkezdődött a falfirkálás időszaka. Mire észrevettük, már gyönyörű rajzokat csodálhattunk a konyha és a közlekedő falain, ja igen, és a parkettán, valamint a gyerkőc kagyló foteljában is. Egy igazi művész veszett el ebben a gyerekben. 😀

Juuuhuuu!!! Hosszú idő után kb. 7 órát sikerült egyhuzamban aludnom. 🙂 Bizakodó vagyok, hogy ez ma éjszaka is folytatódni fog.

Ilyen pihentető alvás után, megittam a reggeli kávét, megettem a szokásos kis zabkásámat, gyorsan megfőztem a napi adag rizst, tojást, és megpároltam hozzá a zöldséget, majd elindultam edzeni.

A proteines lenmagos zabkásámat ma néhány szem mogyoróval és mandulával is gazdagítottam. A zabpelyhet mindig vízben főzöm meg. Illetve aprószemű zabpelyhet használok, amit a Lidlben vagy Aldiban szoktam beszerezni, ezt ugyanis elég leönteni forró vízzel, és 1-2 perc után már fogyasztható is.

Hogy el lehet e készíteni a zabkását tejjel?

Persze, el lehet, de még zsírszegény tej esetében is számolni kell annak magas tejcukor tartalmával. 1 l tej 52 gr tejcukrot tartalmaz. A laktóz mentes tejek egy fokkal jobbak, ott ugyanis csak 4-5 gr tejcukor van literenként, viszont azok között meg nincs zsírszegény.

Ezért ha elsődlegesen fogyás a cél, akkor inkább vízzel javaslom elkészíteni a zabkását tej helyett.

A jövőhétre betervezett egyik felsőtest edzésemet előre hoztam mára, másképp nem tudtam megoldani, hogy meg legyen az összes edzés szám.

Holnap itthon a gyerkőccel, este pedig egy közös lábedzés a teremben Katával. Jövőhéten a kajába is bele kell húznom, mert ez a hétvége nem sikerült 100%-osra, és már egy hét el is telt a 14-ből.

Vélemény, hozzászólás?