Verseny után diétás kókuszgolyó

2014.05.01 19:37

Az én kis makim mostmár mászva járja be a lakást. Többmindenkitől hallottam, hogy: „addig örülj, míg nem mászik”. Eddig azt gondoltam: „mekkora egy baromság ez, miért ne örülnék neki, hogy önálló útjára indult a gyerekem” Na, most úgy látszik, fordulni fog a kocka, és igazat kell adjak a nagytöbbségnek. Egyfelől hihetetlen boldogság látni, hogy a saját kis akarata szerint közlekedik már, másfelől meg, innentől kezdve ez fogja okozni az állandó fejtörést. A lakást teljesen le kell csupaszítani a gyerek elől. Még jó, hogy a decemberi költözés óta nem pakoltunk ki mindent, most egy jó darabig, még nem is kell. 🙂

Már javában benne járunk a tavaszban, minden hétvégére akad egy kis kerti munka a ház körül. Fűnyírás, virág ültetés. Most készültünk el a házunk előtti hordóval. Mivel borvidéken lakunk, nem volt nehéz beszerezni egy fa boros hordót, amit egy kicsit újra kellett festenünk, majd virágot ültetni a tetejére.

 Imádok így haza jönni, hogy mindíg ezt látom 🙂

Reggel miután rendbe tettem a kis makit, elmentem edzeni. 20′ intervall kardió edzés után hátaztam még egy kicsit a vasárnapi verseny előtt.

Holnap és szombaton még edzés, vasárnap újra színpad.

Találtam egy diétás süti receptet, amit a vasárnapi verseny után tuti el fogok készíteni:

Diétás kókuszgolyó

Hozzávalók:

2 alma

150 gr zab

100 gr kókuszgolyó

45 gr protein por (csokis)

3 tk. zsírszegény kakaópor

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, és reszeld le nagyobb lyukú sajtreszelőn. Add hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve a kókuszreszeléket. Ennek kb. a 3/4-ét öntsd csak bele, a maradékba forgatjuk a végén a golyókat. Gyúrd össze az egészet, majd tedd hűtőbe egy órára, hogy összeálljon. Ha az idő letelt, vizes kézzel formálj belőle kisebb golyókat, majd forgasd be kókuszreszelékbe.

Hmmm, ezt már nagyon várom 🙂

Vélemény, hozzászólás?