Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Változtatnál az étrendeden? Nem kell nagy dolgokra gondolni!

Változtatnál az étrendeden? Nem kell nagy dolgokra gondolni!

2014.08.01 11:38

Reggel 6-kor 40 perc futással kezdtem a napot, ami nagyon jól esett.

Utána egy kis nyújtás és gerincátmozgatás a kertben, zuhany, majd irány a konyha megcsinálni a napi kaja adagomat, és a család vacsoráját.

Délután uzsonnára találtam egy jó kis receptet: paradicsomos rakott padlizsán, ezt fogom elkészíteni.

Az étrend esetében nem kell nagy dolgokra gondolni ha változtatni szeretnénk rajta, azért, hogy jól nézzünk ki, vagy jól álljon a kedvenc ruhadarabunk.

Kezd először azzal, hogy lecseréled a főételeknél a köretet. Sültkrumpli vagy krumplipüré helyett válassz rizst, barna rizst, bulgurt, kölest, hajdinát, zöldségeket vagy friss salátát. Még az sem gond, ha nem megy rögtön az egész köret lecserélése. Felezd meg, (fél krumpli, fél zöldség) már ez is nagyon sokat számít az alakformálásban!

Ha éppen bevásárolni mész, mert elfogyott otthon a kenyér, a fehérlisztes pékáruk helyett válaszd a teljeskiőrlésűt!

Kezd ezzel a két dologgal az életmódváltást az étrend terén, és meglátod máris sokat tettél az alakodért és egészségedért!

Én sem egyik napról a másikra álltam át erre az életmódra, hosszú időbe telt, míg ezt kialakítottam magamnak.  Először nekem sem ízlett reggelire a zabpehely, most meg alig várom, hogy megehessem, a tojást (főtt, sült, rántotta) pedig kifejezetten utáltam, ma pedig már szerves része a napi étrendemnek.

A régi, berögzött szokásokat nem könnyű átállítani, ez tény.  Egyik napról a másikra nem is lehet, csak lépésről-lépésre.

Vélemény, hozzászólás?