Unod a zabpelyhet reggelire? Egyél mást!

Unod a zabpelyhet reggelire? Egyél mást!

2014.07.14 14:24

A tegnapi rosszullét után, ma már jobb közérzettel ébredtem, így délelőtt megcsináltam az első lábedzésem.

Bár még kicsit gyengének éreztem magam, ezért kisebb súlyokkal dolgoztam 1-2 gyakorlatnál, de hősiesen végigcsináltam 🙂  Állítólag kering most valami vírusa levegőben, ami ilyen tüneteket okoz. Lehet, hogy nem is a szélsőséges időjárástól voltam rosszul? Ki tudja…

A legutóbbi vásárlás alkalmával itt a helyi boltban nem találtam kölest, viszont volt hajdina, így gondoltam kipróbálom azt, még sosem ettem.

Reggel el is készítettem egy adagot a rizs helyett. Íze eléggé karakteresnek mondható. Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, mint pl. zsírmentes, glutént nem tartalmaz, sok benne a B1, B2, C, E vitamin, gazdag fehérje forrás, cinket, rezet, magnéziumot, kálciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterein szintre, vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.

Ennek ellenére nálam az egész a kukában landolt, nekem egyáltalán nem ízlik ez a gabonaféle, pedig még zöldfűszereket is használtam az ízesítéséhez, azt olvastam, hogy a majoranna, bazsalikom kifejezetten jól megy a hajdinához. Hát…nálam nem jött be.

Tegnap reggel, hogy rosszul voltam, egyáltalán nem esett jól a szokásos zabpehely, így 2 kanál után nem is ettem belőle többet, más reggeli után néztem. De mit ehetek még reggelire, ami belefér a diétába?

Az aki nem szereti a zabpelyhet, vagy éppen megunta, választhat pl.:

2 db pufi rizst, vagy

– 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, vagy

– 1 rozsos zsemlét

– 2 szelet csirke vagy pulykamell sonkával, zöldségekkel, vagy

– 1 pohár natúr zsírszegény joghurttal, vagy zsírszegény túróval, vagy

– 2 főtt tojással, zöldségekkel

De tojásból készíthetünk még rántottát is, zöldségekkel, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy pufi rizzsel.

Tehát  a zabpelyhen kívül, azért van más alternatíva is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?