Unod a rizst köretnek? Használj időnként édesburgonyát

Unod a rizst köretnek? Használj időnként édesburgonyát

2014.06.04 14:50

A ma délelőtti súlyzós edzés előtti reggelim epres zabkása volt:

 -30 gr zabpehely

– 5 szem friss eper

– 1/2 adag epres Iso Whey Zero fehérjepor

A zabpelyhet leöntöttem forró vízzel, megvártam míg megpuhul, hozzákevertem a fehérjeport, majd a végén az epret.

Délelőtt hátizomra edzettem, kora este pedig a szokásos zsírégető kondi órára megyek.

Mióta a sporttáplálkozás alapelvei szerint étkezem számolni is nehéz lenne, hány kg rizst ettem már meg. A rizst is számos variációval el lehet készíteni, de időnként azért jól esik más köret is a hús mellé. Nagyon megörültem, mert már itt a helyi boltban is lehet édesburgonyát kapni, nem kell külön ehhez elmennem egy nagyobb hipermarketbe.

Így ma a csirkemell mellé ezt készítettem köretnek

1 db édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, belehelyeztem egy alufóliával kibélelt tepsibe, meglocsoltam kevés oliva olajjal, picit sóztam, borsoztam és megszórtam kevés kakukkfűvel. 220 fokra előmelegítettem a sütőt, és megsütöttem.

Néhány évvel ezelőtt, amikor először édesburgonyával találkoztam, úgy készítettem el, mint a sima krumplit. Na, az minden volt, csak nem finom.  Ugyanis az íze ennek valahol a gesztenye és sütőtök között van. Magas a fehérje és az A, B, C vitamin tartalma, alacsony a glikémiás indexe,  és a lassan felszívódó szénhidrátok csoportjába tartozik, ezért időnként simán beilleszthető a diétás étrendbe.  Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, kevés zsíradékot és nátriumot tartalmaz.

Süthetjük, főzhetjük, készíthetünk belőle köretet, és akár édességeket is.

Holnapra a husi mellé pedig kinéztem egy cukkinis zablepény köretet, ezt fogom majd elkészíteni, valamint találtam egy jó kis sütemény receptet édesburgonyából.

Vélemény, hozzászólás?