Túrógombóc, amit nyugodtan megehetsz a diétád alatt

2014.04.09 12:01

Tegnap este nem tudtam megveregetni a vállam, mert a betervezett lábedzés nem valósult meg. Bele kell húznom a héten, hogy a 4 súlyzós edzés összejöjjön.

Ma délelőtt ezek közül már megcsináltam egyet, a tegnapra tervezett lábedzést. 50 perc alatt 6 gyakorlatot lábra, és 2 gyakorlatot hasizomra.

                                                             csigás lábemelés oldalra

Este egy kondi óra, utána még egy fél óra súlyzós hát és mell edzés.

Most, hogy már nemsok idő van a versenyig, vasárnaphoz 2 hét és 8 hete tartom ugyanazt a versenydiétát, kicsit már én is kiéheztem a változatosabb ízekre. Elkezdtem összegyűjtögetni azokat a recepteket, amelyek a verseny utáni diétás étrendembe (hogy tartsam ezt a formát, amit elértem) beleférnek majd, és el is fogok készíteni.

Többek között, ilyen lesz a túrógombóc diétás verziója is, íme a recept:

Hozzávalók:

-500 gr zsírszegény túró

-150 gr zabpehely (esetleg lehet fele zabpehely fele zabkorpa)

-2 tojásfehérje, 1 sárgája

-1-2 ek. folyékony édesítő

-fél citrom

-1 adag vaníliás fehérjepor

A morzsázáshoz aprószemű zabpehely, vagy őrölt dió.

Öntet: 1 adag vaníliás protein por

Elkészítés:

Összekavarjuk a túrót a zabpehellyel, zabkorpával, protein porral, édesítővel, tojássárgájával és a habbá vert tojásfehérjével, a reszelt citromhéjjal és annak a kifacsart levével. Egy órára hűtőbe tesszük pihentetni, hogy összeálljon. Majd gombócokat formálunk, és forrásban levő vízbe dobjuk, ha feljött a víz felszínére, kivesszük, és az olaj nélkül teflon serpenyőben megpirított aprószemű zabpehelybe, vagy darált dióba forgatjuk. Öntetnek kevés vízzel krémesre kikeverjük a vaníliás protein port, és a gombóc tetejére öntve tálaljuk.

Ezt én tuti elkészítem a verseny után egy ebédre. Már nagyon várom 🙂

Vélemény, hozzászólás?