Trükkök, ha Te főzöl a családra és közben diétázol

2015.03.27 13:52

Délelőtt edzés volt

majd munka, aztán irány haza főzni, vasalni, szokásos kis háziasszonyi teendők 🙂

Holnap a nap nagy részét a Palatinus csapattal fogom tölteni. Vizitelünk (most nagyon tartok a Tünde véleményétől, egyáltalán nem érzem magam formában, de majd holnap kiderül, mert ő mindig megmondja a tutit, többek között ezért is csípem annyira) aztán videót forgatunk és fotózkodunk.

Vasárnapra egy röpke edzést terveztem még, aztán lesz egy kis családi névnapi összeröffenés nálunk.  4 héttel a verseny előtt nekem már nem olyan könnyű átvészelni ezeket a családi ebédeket, de a legszigorúbb diétában is adódnak olyan helyzetek, amikor nincs mese, oda kell ülni a közös asztalhoz és enni kell. Ezt még nehezítheti az a helyzet, ha éppen a diétázó főz mindenkire. Csak nem csinálhatom azt, hogy mindenkinek tonhalat szolgálok fel párolt zöldséggel a névnapi ebédnél! 😀

1-2 trükköt azonban be lehet vetni amelyekkel betartható a diéta.

A veszélyzónába már akkor belépünk, amikor nekiállunk a főzésnek. Sokan úgy gondolják, hogy a főzés közbeni kóstolgatás kalóriamentes. Pedig nem az, különösen akkor nem, ha kóstolás címszó alatt legalább ötször beleeszünk a szószba, tésztába, levesbe, süteménybe.

Amikor elkezdjük a főzést, érdemes ablakot nyitni, vagy bekapcsolni a szagelszívót, mert a finom, intenzív illatok azonnal evésre csábítanak. Minden ételt elég az elkészülés előtti pár percben megkóstolni egyszer. Ha bármi gond lenne, nincs az a fűszer, amelyet ne lehetne utólag hozzáadni.

És biztosan ismerős az a szituáció is, amikor az edény aljáról kenyérhéjjal tisztogatja ki az ember a szószt. Na ezt is felejtsük el, inkább az edényt azonnal tegyük be a mosogatóba és engedjünk rá vizet, így elkerülhetjük a süteményes tál kinyalogatását is. 🙂

Minden ételt, amelyet nem teljes mértékben használtunk fel, azonnal tegyük be a hűtőbe. Ellenkező esetben könnyen elfogyhat.

Ha már az asztalnál ülünk, a tányérunkat pakoljuk tele salátával, natúr husival, hallal, könnyű ételekkel. A szószos, burgonyás tálakat, kenyeres kosarat tegyük az asztal másik végébe, legmesszebbre magunktól, és amikor a desszert következik, egész egyszerűen ne tegyünk magunknak ki süteményes tányért, inkább főzzünk helyette egy kávét.

Próbáld ki ezeket a tippeket, melyekkel könnyebben átvészelheted a családi főzőcskéket, közös étkezéseket!

Vélemény, hozzászólás?