Tervezd meg

2014.09.02 10:22

Törperős elaludt, így van egy kis időm leülni nyugodtan a gép elé, anélkül, hogy a fejemen ugrálna. 🙂

Délután vásárolni voltunk egy tescoban, és mindezt úgy sikerült, hogy a fél tesco minket nézett, mert a gyerkőc olyan hangosan kiabált végig, hogy tőlünk zengett az épület. Semmi baja nem volt, egyszerűen csak így kommunikál. Vettünk neki 2 cumit, mert újabban az a menő, hogy kidobálja séta közben a babakocsiból, és elveszítjük. Ez történt a most vett egyik cumival is. Kb. fél órát kerestem a faluban az új cumit, mire megleltem a fűben.

Tegnap volt egy súlyzós edzésem,  holnapra, valamint péntekre, vasárnapra még ezt tervezek. Ma az eső miatt elmaradt a futás, remélem csütörtökön, szombaton jó idő lesz és tudom pótolni.  Ez a terv edzés szempontjából a hétre.

Sokan nem is gondolják, hogy a jó tervezés mennyire fontos az alakformálásban.

Ha már ki van tűzve a cél, pl. hány cm-vel szeretnénk karcsúbbak lenni, milyen formát szeretnénk elérni stb.. akkor nem érdemes hirtelen felindulásból belekezdeni valamilyen fogyókúrába, mert az több, mint valószínű, hogy nem jár tartós sikerrel. Ehelyett, ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes egy súlycsökkentő (vagy célnak megfelelő) tervet készíteni.

Mire gondolok egész pontosan?

1, készíts egy étrendtervet. Ezt kezdheted a táplálkozási napló vezetésével, abból már látni lehet, hogy mikor-min kell majd változtatni, hol és mikor vannak „félre evések”, mikor eszel lisztes-cukros termékeket, amelyeket a cél érdekében le kell cserélni a tiszta, minőségi  tápanyagokra.

2, készíts edzéstervet. Melyik napokon edzel a héten, milyen jellegű mozgást végzel, milyen időtartamban, milyen gyakorlatokat stb..

3, készíts táplálékkiegészítő tervet. Akár súlycsökkentés, akár formálódás, akár izomtömeg növelés a cél, a fehérje bevitelt mindenképpen érdemes megemelni, márcsak azért is, mert a lakosság túlnyomó része a szükségesnél kevesebb fehérjét visz be a szervezetébe.  Ezt szilárd táplálékból sokszor nem könnyű biztosítani, erre azonban kiválóan alkalmasak a fehérjeporok, turmixok. Ha zsírégetés a cél, akkor a táplálkozás és edzés mellett hatékonyabbá tehetjük a folyamatot, ha edzés előtt L-karnitint fogyasztunk.

 Azt is jó ha megtervezzük, hogy milyen vitamint használunk, amivel diéta alatt támogathatjuk a szervezetünket, hogy ne alakuljon ki hiányállapot.  

Ha ezt a 3 dolgot figyelembe vesszük az alakformálásnál, akkor már jó úton haladunk a céljaink megvalósulása felé.

Vélemény, hozzászólás?