Természetes gyógymód a puffadásra

2014.09.16 21:17

Este a konyhából érdekes pattogó hangra lettünk figyelmesek.  Csak remélni mertem, hogy nem a szántóföldről látogatott meg minket egy egér, és az ropogtat valamit a sötétben.  Körülnéztem, egérnek nyoma sem volt. Egy kis ideig eltartott, míg rájöttem, hogy a tálból a csicseriborsónak van ilyen hangja. Ahogy szívta magába a vizet, úgy repedtek szét a szemek.

Most tettem fel főni, hogy megpuhuljon, délután pedig készül belőle a csicseriborsó krém.

Délelőtt volt egy súlyzós edzésem vállra, este pedig lesz még egy zsírégető kondi óra, amire elmegyek, így mára duplán letudva  a mozgás.

A hétvégén kiderült, hogy a kertünkben terem friss citromfű. A férjem mondjuk eddig is tudta, csak nekem nem tünt fel 🙂  Eddig boltban vettem a citromfüvet, most akár a kertünkből is szedhetem frissen.

A citromfű teát nemcsak az íze miatt szeretem, mióta esténként iszok egy csészével, azóta sokkal jobban alszom, és a gyomromnak is jót tesz.

A citromfűnek számos jótékony hatása van. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadás esetén különösen jó alkalmazni a citromfüvet. Emellett serkenti a máj és epe működést, emésztés javító, gyomorerősítő, csökkenti a koleszterin szintet. Gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén, csökkenti a vérnyomást, általános görcsoldó szer, és nyugtató hatású, kiváló vírusölő.

Levelei frissen vagy szárítva is használhatóak.

A friss levél jól illik salátákhoz, mártásokhoz, hal és szárnyas ételekhez, gyümölcssalátákhoz.

Tea készítése friss citromfűből:

Egy csészéhez 2 szál citromfüvet használj. Vágd le a szárról a leveleket, tisztítsd meg alaposan, aprítsd fel, majd forrázd le. Hagyd állni 10 percig lefedve, utána fogyasztható.

Emésztés elősegítésre, puffadásra étkezés előtt javasolt egy csészével.

Vélemény, hozzászólás?