Teljes testes edzésterv otthonra

2018.01.31 15:33

Teljes testes edzésterv otthonra

Hétvégén apukám 60. szülinapi buliját tartottuk vidéken a családdal és barátokkal. Imádtam minden percét, nagyon jól éreztük magunkat. Volt zenekar, tánc, rock and roll, evés-ivás, torta, pálinka és határtalan jókedv, rég táncoltam ilyen jót. Hálás vagyok, ezért az időért, amit eddig vele tölthettem, és remélem még sokáig tölthetek.

Jövőre pedig anyukám 60. szülinapi bulijával folytatjuk, amit már nagyon várok, az is szuper jó lesz. 🙂

Kis Zé is nagyon élvezte a bulit, még táncolt és énekelt is a papával,  egészen sokáig bírta, csak 10 után dőlt ki. 

A hétvégi szülinapos evés-ivás után – ami azért nekem nem volt annyira vészes, a tortából is csak 2 falatot ettem – hétfőn egy intenzív 40 perces kardióval indítottam a hetet, kedden láb, szerdán pedig teljes test edzés volt soron. Még hátra van egy felsőtest és még egy kardió a hétre. 

Teljes testes edzésterv otthonra

Ehhez a gyakorlatsorhoz nem szükséges elmenned edzőterembe, akár otthon is elvégezheted egy pár kézi súlyzó segítségével is. Én az edzőteremben ugyan rudat használtam hozzá, de ha nem áll rendelkezésedre otthon rúd, akkor tökéletesen helyettesíthető kézi súlyzóval is. A gyakorlatok úgy lettek összeválogatva, hogy remekül átmozgtaják és formálják a teljes testet.

Edzés előtt ne feledkezz meg a bemelegítés fontosságáról, és a végén a nyújtásról. A gyakorlatokat egymás után végezd pihenő nélkül, csak a körök között pihenj 1-1,5 percet.

1, kitörés lábaként 15-15

2, guggolás 15

Mindkét gyakorlatnál figyelj arra, hogy a térded ne csússzon a boka vonala elé és egyenes háttal végezd a kitörést és guggolást is. 

3, szűk evezés 15

Ennél a gyakorlatnál különösen fontos, hogy egyenes háttal végezd a gyakorlatot, kb. 45 fokos szögben döntsd előre a törzsed, a könyököd pedig szűken nézzen hátrafelé a törzsed mellett.

4, madárfogással bicepsz karhajlítás, majd fej fölé nyomás 15

5, merevlábas felhúzás 15 

6, hanyattfekvésben lábemelés 

Ennél a gyakorlatnál figyelj arra, hogy a derekad végig tudatosan szorítsd le a talajra. 

Kezdőknek 2 kör, 

Középhaladóknak 3 kör

Haladóknak 4-5 kör

Jó edzést hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?