Teljes kiőrlésű keksz egészséges édességnek

2014.09.10 12:40

Az új edzéstervem megtette a hatását, elég rendesen izomlázam van hétfő óta. Tegnap pihenő napot tartottam, és ma délelőtt dolgoztam rá az izomlázra, holnap megint pihi, aztán pénteken ismét súlyzós edzés és egy kis kardió.

Nem tudom, hogy más gyerek mennyire édes szájú, de az enyém nagyon. Próbálok vele minél több ízt megismertetni, változatosan főzni. Ezek közül bármi ami édes, az általában jöhet neki, a többi kaját meg vagy elfogadja vagy nem, vagy egyszer megeszi, de másodjára már nem. Napközben két étkezés között 1-2 darab kekszet szokott még elrágcsálni. A bolti zacskós keksz helyett, olyat kap, amit én sütök, és teljes kiőrlésű lisztből készül, édesítésre pedig kevés mézet használok. Ha már édes szájú, akkor legyen egészségesen édes szájú.

Tegnap sütöttem ezt a teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet:

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/teljeskiorlesu-lisztbol-keszult-keksz/

Annyira ízlett neki, hogy megevett egyet, utána kereste a kis kekszes dobozát, hogy kér még. Valóban finom lett. Mivel most a gyerkőcnek csináltam kihagytam a receptből a gyömbért, és a fahéjat, de ezekkel a fűszerekkel még ízletesebbé lehet tenni a kekszet.

 Ha valaki diétázik, akkor a méz helyett használjon édesítőt vagy eritritet az elkészítésnél,  és tehet bele nyugodtan egy adag vaníliás fehérjeport is.  

Ha vigyázunk a vonalainkra törekedjünk inkább a délelőtti órákban elfogyasztani néhány darab kekszet, pl. tízóraira a kávé mellé, és ne felejtsük el beleszámolni a napi elfogyasztott szénhidrát mennyiségbe!

Vélemény, hozzászólás?