Táplálék kiegészítők

2013.11.16 16:33

Sokan rossz véleménnyel vannak a táplálék kiegészítőkről. Főleg verseny időszakban vágták többen a fejemhez: „minek eszem azt a sok sz..rt, már olyan leszek, mint egy két lábon járó gyógyszertár”

Na ők azok, akiknek igen nagy káosz van a fejükben a táplálék kiegészítőkkel kapcsolatban. Én mind a verseny időszakban, és verseny időszakon kívül is, végig a terhességem ideje alatt, és most a szülés utáni szoptatós időszakban is szedek táplálék kiegészítőket, tehát mindig.  Akkor ártottam volna a gyermekemnek, vagy most is áratok vele az anyatejen keresztül?

A nagy túrót!

Ha táplálék kiegészítőkről beszélünk, sok mindenki csak a nagy, kigyúrt testépítőkre asszociál, és abból is a durvább fajtára, szteroidok, injekció stb…

Persze, nyilván van ilyen része is, de nem csak ebből állnak a táplálék kiegészítők. Ide sorolhatjuk a vitaminokat, antioxidánsokat, fehérjéket, izületjavítókat, aminosavakat, energizálókat stb..

A sporttáplálkozásban a diéta egyik lényege a megemelt fehérje bevitel, amiről már írtam is. A megemelkedett fehérje mennyiséget tisztán csirkéből, tojásból, halból, azaz szilárd táplálékból nehéz bevinni, azonban könnyedén segíthetünk ezen a fehérje turmixok fogyasztásával.

A protein turmix, amit én a versenyre felkészülés során, a terhesség és most a szülés utáni diétás időszakban is fogyasztok:

Ezen az oldalon akár még jobban utána is tudsz olvasni:

https://www.protein-vitamin.hu/feherjek-3/nitro-pure-whey-gold-908g-2-20

A szoptatás első időszakában amikor a kisfiam még hasfájós volt, azt hittem a protein turmix fogyasztásom esetleg befolyásolhatja a hasfájását. Kipróbáltam, elhagytam 1 hétig a turmixot, de az üvöltés ugyanúgy megmaradt, tehát semmi ráhatása nem volt a hasfájásra.

Azóta is bátran fogyasztom naponta 2x.

Vélemény, hozzászólás?