Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Tűzd ki a célod, bízz önmagadban és lesz hozzá erőd!

2014.09.08 12:55

Mától módosult az edzéstervem a tavaszi versenyszezonra felkészülés jegyében. Heti 5 súlyzós edzés, külön kardió nincs a héten, csak a súlyzós edzések után 15 perc futás.

A hétvégén Tündétől megkaptam a csapatviziten az egyen tunikámat, ami névre szóló. Nagyon tetszik, tavasszal már én is  használni fogom a versenyeken.

Az elmúlt időszakban jónéhányan megkérdezték tőlem, hogy honnan volt ennyi energiám, erőm a pici gyerkőc mellett felkészülni egy fitness versenyre, naponta írni a bejegyzéseket, főzni a családra, vezetni a háztartást, hisz a gyerek egésznapos és éjszakás készenléti állapotot igényel egy anyukától.

Őszintén szólva, ha visszatekintek a szüléstől a versenyfelkészülésen, a sok éjszakázáson, nem alváson, verseny diétán át a mai napig, és a kezdődő újabb versenyfelkészülésig, mindehhez az energiát két dologból nyerem ilyenkor. Az első, az a családom, a férjem és a kisfiam, vagyis a kiegyensúlyozott, támogató háttér. Megpróbálunk a lehető legjobban odafigyelni egymásra,- nemcsak élni egymás mellett, ahogy sajnos a mai világban ezt oly sokan teszik,-  és sokat nevetünk.

A másik ami adja az erőt, energiát, azok a kitűzött céljaim. Amikor a gyerkőc megszületett, akkor már tudtam, hogy a következő versenyszezonban színpadon szeretnék állni. Még fogalmam sem volt, hogy hogyan fogom ezt megcsinálni, honnan lesz energiám és időm erre egy csecsemő mellett, de határozott célom volt, hogy teljes mértékben visszanyerem a szülés előtti versenyformám, és így megtaláltam az ide vezető utat.( együtt tornáztam a gyerkőccel, felkeltem hajnalban az edzés miatt, vagy késő este mozogtam) Nem elsősorban arra koncentráltam, hogy már megint 5x kelt fel a gyerek éjszaka, és mennyire fáradt vagyok, hanem csak mentem lépésről lépésre a színpad felé, ahova szülés után 8 hónappal felálltam. Persze az idáig vezető úton voltak nehéz és nagyon fárasztó szakaszok, de az elszántságom ennél is nagyobb volt, így ezeken túllendültem.

Ha kitűzted a célt, amit szeretnél megvalósítani, akkor már csak bíznod kell magadban, meg tudod csinálni, képes vagy rá! Ha határozott célokkal rendelkezel, akkor az út megnyílik előtted, és erőt is kapsz ahhoz, hogy ezen végig tudj menni!

A tavaszi versenyszezonig nekem is kell még fejben is dolgoznom, de elszánt vagyok, gyakorolni fogok, és igyekszem a legjobbat kihozni magamból.

Vélemény, hozzászólás?