Szülés utáni diétában a fehérje por (még szoptatás alatt is)

Szülés utáni diétában a fehérje por (még szoptatás alatt is)

2014.02.22 20:57

Néhány napja tettem fel egy képet, ami a jelenlegi  (szülés után 6 hónappal) állapotot mutatja a hasamról.

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az tudja, hogy hogyan étkezem, mennyit és mit edzek, valamint, hogy milyen táplálék kiegészítőket használok.

Valószínűleg több anyukában felmerült: hogy én már nem szoptatok, biztos azért nézek ki így, meg szedem azt a sok sz..r táplálékkiegésztőt, amivel még a gyerekemnek is ártok,  csak azért, hogy mutogassam a lapos hasam.

Szerintem tegyünk egy kis rendet a fejekben a fehérje porokkal kapcsolatban a terhesség és szoptatás ideje alatti használatról:

Én a gyermekemet 4 hónapos koráig szoptattam, sajnos kezdetektől kevés volt a tejem, így szinte azonnal tápszerrel is kellett pótolni, úgyhogy mostmár valóban nem szoptatok, DE én a terhességem előtt, alatt és után is, tehát akkor is, amikor még kapott anyatejet a kisfiam, végig használtam fehérje port, és nem ártottam vele, sőt inkább hasznára vette a fejlődésben.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt is nagyon fontos a tápanyagok megfelelő mennyiségben való szervezetbe jutattása. A fehérje egy sejtépítő tápanyag amire a terhesség ideje alatt a kismamának és a babának is szüksége van.  A minőségi fehérje porok természetes alapanyagokból készülnek, és nem tartalmaznak olyan hozzáadott anyagot, amellyel a kismama árthatna magának és a babának.

https://www.protein-vitamin.hu/feherjek-3/iso-whey-zero-908g-2-201

A fehérje porok nagy előnye a kismamák számára, hogy zsírmentesen és minimális szénhidrát tartalommal lehet biztosítani a szükséges fehérje mennyiséget.

A fehérje por az étrendem szerves részét képezte a terhességem előtt, alatt és jelenleg is, és valóban része van a fent látható eredmény elérésében.

Vélemény, hozzászólás?