Színesítsd a kardió edzésed, ezzel fokozd a zsírégetést

2014.10.27 13:15

Most van egy szusszanatnyi időm egy röpke bejegyzésre, a gyerkőc délutáni alvását tölti a szobájában.

Reggel gyerekorvosnál kezdtünk, mert ébredés után egyáltalán nem tetszett ahogy köhögött a kis Törperős, így jobbnak láttam elvinni orvoshoz. Persze elsőgyerekes anyukaként megint túlreagáltam a dolgot, a kis makimnak semmi baja, még a torka sem piros, de legalább én megnyugodtam. 🙂

Aztán irány a bölcsi, hogy anya dolgozni tudjon menni egy kicsit. Két személyi edzés után, volt még szabad fél órám, így beiktattam egy rövid futóedzést is a délelőttbe.

Őszitén szólva a teremben, futópadon való hosszas edzés nem tartozik éppen a kedvenceim közé. Ha kint a szabadban futok, akkor elnézelődök, elvagyok a gondolataimmal, kikapcsol az agyam, gyorsan eltelik az idő, a teremben azonban ez másként van. Itt kb. percenként nézek az órára, hogy mennyi van még hátra, mert egyszerűen unatkozom futás közben, hiába szól a zene, megy a tv, jönnek-mennek az emberek.

Mivel ma délelőtt is csak kevés időm maradt edzeni, ezért egyrészt törekedtem arra, hogy intenzív legyen az a fél óra, másrérszt ne legyen unalmas, így a futópados edzést guggolásokkal és közepes-gyors tempójú szakaszokkal tettem színesebbé, vagyis egy intenzív intervall edzést csináltam belőle.

5 perc bemelegítő laza futással kezdtem, majd 1/2 perc futás közepes tempóban, 1/2 perc futás gyors tempóban, 20 guggolás a futópad szélére kiállva tempósan, majd megint 1/2 perc futás közepes tempóban és így tovább 25 percen keresztül. Az utolsó 5 perc megint laza futás levezetésképpen.

Kellemesen elfáradtam a végére, egy csöppet sem volt unalmas, mert az egyes szakaszok gyorsan váltották egymást, másrészt ez a fajta kardió edzés még jóval edzés után is pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatás jóval edzés után is kitart.   

Vélemény, hozzászólás?