sok múlik a hozzáálláson: AKARNI KELL

2014.02.17 21:18

„Bátran tedd meg az első lépést, bármilyen jelentéktelen legyen is az. Meglátod, csodák történnek.”

Már biztos sokan kivülről fújják, amit nap, mint nap hangsúlyozok: sporttáplálkozás, edzés, hozzáállás.

A bejegyzésekből kiderül, hogy mit eszem, mennyit és mit mozgok, de nézzük egy picit a hozzáállást is, mert ugye minden azzal kezdődik. Az emberek nagytöbbségében megfogalmazódik, hogy milyen alakot is szeretne magának a szíve mélyén, mindegy hogy nő vagy férfi, szülés előtt vagy után. Van aki csak gondol rá, van aki  ki is mondja, van aki még a fitness bérletet is megveszi, hogy megnyugtassa a lelkiismeretét, de el ugyan már nem megy edzeni, és van aki tesz érte heti vagy napi rendszerességgel. Most megint csak sokan felcsattanhatnak, hogy dehát én is teszek érte, mert már végigcsináltam kismillió fogyókúrát, eljárok futni, vagy aerobik órára, de mindezt majdnem hiába, mert nem azt az eredményt kapom, amit szeretnék látni a tükörben.

Ahhoz, hogy elérd a céljaidat, legyen az bármi, nem feltétlen fogyásról kell, hogy szó legyen, nem elég gondolni rá, nem elég időnként hangosan sóhajtozni utána, nem elég időnként tenni érte valamit, hanem AKARNI KELL!

Ha már AKAROD, és nem csak mondod, utána tudatosan tudsz lépkedni a céljaid felé. Ez a legelső lépés a változásban.

Időnként érdemes elgondolkozni egy percre, hogy mi az amit most teljes szívedből akarsz, mit vársz ettől a naptól?!

Nagyon sok ember  már tudat alatt is úgy hiszi, hogy nem érdemli meg a jót, (pl. azt az alakot, amiben jól érezné magát, vagy akár egy élethelyzetet, anyagi biztonságot stb..).  Ha pedig kételkedünk abban, hogy megérdemeljük a jót, akkor mindíg megtaláljuk a módját, hogy ezt be is bizonyítsuk.

Ezeket a  hibás nézeteket nem lehet átprogramozni egyik napról a másikra, de ha minden nap erősíted magadban, hogy értékes vagy, érdemes vagy, és  mindent megteszel azért, hogy elégedett legyél, akkor lefekteted azokat az alapköveteket, amelyre szilárdan támaszkodhatsz még a nehezebb időszakokban is.  

Tetteink hatékonysága attól függ, mire tartjuk magunkat érdemesnek!

A mi napunk lehet, hogy egy picit nehézkesebbnek ígérkezik, megint olyan nyomott időjárás van, ami a kis makim nyugalmát is megzavarja, és én sem ébredtem valami jól. Éppen ezért, hogy napközben ne kelljen foglalkozom a kajával, reggel elkészítettem mindent erre a napra:

Bedobozoltam, így ha idő van, csak ki kell venni a hűtőből.

Ez egy nagyon jó módszer arra, ha diétázol, hogy ne egyél félre. Sok-sok kalóriát meg lehet spórolni, és sokszor csak ilyen apró dolgokon múlik a diéta sikeressége.

Ha valaki azt gondolná, hogy ezért én órákkal előbb keltem fel, az téved, mert ezt összedobni kb. fél óra volt, tehát még túl sok időt sem vesz igénybe.

Este 1 óra edzés, amiről holnap referálok. 🙂

Vélemény, hozzászólás?