Segítsd a diétád útifű maghéjjal

2014.09.07 12:23

Mára azt terveztük, hogy jönnek a barátaink, és csapunk egy kerti partit. Nálunk reggelre leszakadt az ég, és rendesen hideg lett, úgyhogy a kerti összeröffenés napolva.

Úgy gondoltam, hogy a barátnőimet a kerti partin egy egészséges, diétás palacsintával lepem meg, bár ők nem jöttek, de a palacsintát azért megsütöttem, így „kénytelen” voltam én megenni. 🙂

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/palacsinta-utifu-maghejjal-/

Mitől lett egészséges és diétás ez a palacsinta?

Diétás attól, hogy fehér liszt helyett rizslisztet használtam, és azt is minimális menniységben, valamint édesítés gyanánt cukor helyett  egy kevés eritritet tettem bele. Tölteléket pedig zsírszegény túróból és egy 1 adag vaníliás Iso whey Zero fehérjeporból kevertem ki.

Egészséges attól, hogy az összetevők között szerepel 1 ek. útifű maghéj is.

Mire jó ez egész pontosan, és hogyan segítheti a diétád?

Viszonylag még kevesen ismerik, pedig remek méregtelenítő, és kiválóan tisztítja, rendben tartja az emésztőrendszert.

Ez azért is fontos, mert az emberek túlnyomó részének túlterhelt az emésztőrendszere a sok lisztes, cukros, zsíros kajának köszönhetően, ezeknek a feldolgozása pedig leterheli a beleket. Emellé párosul még a kevés rostfogyasztás, aminek hatására ez még a belekben is reked. Ez székrekedéshez, puffadáshoz, rossz közérzethez vezethet, kihatással lehet a bőrünkre (pattanások) és a súlyunkra is (súlygyarapodás). Valamint a fent említett ételek (fehér lisztes, cukros, zsíros) fogyasztásának köszönhetően a belekben letapadó baktériumok, gombák miatt szintén lassulhat az anyagcsere, megállhat a fogyás, arról már nem is beszélve, hogy jóval kevesebb vitamin és ásványianyag szívódik fel.

Az útifű maghéjnak 85%-a nem felszívódó rost. Folyadékkal gyomorba kerülve egy zselés anyag képződik belőle, amely nem szívódik fel, hanem a bélrendszeren át végigmegy, úgy, hogy a lerakódott salakanyagokat kipucolja onnan, kímélve a bélbolyhokat. Segíti a bélmozgást, azonban nem okoz hasmenést, székrekedést, hanem az optimális állapot elérésben segíti a szervezetet.

Hogyan fogyaszd az útifű maghéjat?

Teheted ételekbe, italokba, joghurtba, túróba, vagy akár a palacsinta tésztába is. Lényeg, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyassz mellé.

Vélemény, hozzászólás?