Reggeli és vacsora előtt fogyassz fehérjét, ha fogyás a cél

2014.07.25 20:11

Holnap reggel irány Siófok.

Erre a versenyre egyáltalán nem készültem extra diétával, csak az edzések és a szokásos sporttáplálkozás, ezen a héten ugyan volt egy kis szénhidrát csökkentés az étkezésben, de csak ennyi.

Megyünk mind a 3-an, remélem a gyerkőc is jól fogja bírni a napot, és lesz lehetőségünk csobbani vele a Balcsiban.  Azért is remélem, mert az elmúlt 2-3 napban kibújt az 5. foga, ami mostmár jól látszódik, és emiatt igen nyűgös volt, keveset és rosszul aludtunk mind a ketten, és egész nap lógott rajtam, mint egy kis csimpi. (csimpánz) 🙂 Na, de holnapra csak javul a helyzet egy kicsit.

Ha nem, akkor szívás….

Ezen a héten a holnapi verseny miatt, kicsivel több fehérjét fogyasztottam az átlagnál, a kevesebb szénhidrát bevitel mellett.

A fehérje izomépítő szerepéről talán már mindenki hallott, de a legjótékonyabb mégis a fogyást szabályozó hormonokra gyakorolt hatása. 

Egy kísérlet eredménye szerint, 12 héten keresztül azok, akik reggeli és vacsora előtt 10 gr tejsavófehérjés turmixot fogyasztottak, több zsírt adtak le, mint akik ugyanilyen kalóriatartalmú, de kevesebb fehérjét tartalmazó italt ittak.

Az étkezések előtt fogyasztott fehérje megemeli a telítettséget jelző hormonok szintjét, mielőtt enni kezdenénk. Így megtartjuk az izmainkat, amelyek több kalóriát égetnek el, mint a zsír, ez pedig segíti a fogyást.

Érdemes kipróbálni,  reggeli és vacsora előtt 10 gr (1/2 adag) tejsavófehérjét vízzel elkeverve fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?