Rántott hús krumplipürével: Így készítsd el ha fogyni akarsz!

2016.01.24 14:47

A múlt hetem nagyon húzós volt, de a rengeteg munka mellett még így is 6 edzést tudhatok magam mögött, így a vasárnapi bekuckózós, kinemmozdulós, nappaliközepénfetrengős nap kimondottan jól esett. 

Kis Zé minden munkafolyamatban részt vesz, semmiből nem hajlandó kimaradni, a vasárnapi ebéd készítésénél is lelkes segítőm volt a konyhában. 🙂

Ezen a hétvégén klasszikus vasárnapi ételt készítettünk reform változatban: rántott húst krumplipürével. 

Így készítsd el, ha fogyni akarsz

Ha Te is szereted a hagyományos ételeket, és nem szívesen hagyod ki az étrendedből, mégis fontos az egészséged és a formádra is figyelsz, akkor sok-sok kalóriát megspórolhatsz, ha kicserélsz néhány alapanyagot a receptben. 

Sokkal egészségesebb és kalóriaszegényebb elkészítési mód, ha a rántott húst sertés helyett csirkéből vagy pulykából készíted, panírozásánál fehér liszt helyett zablisztet, zsemlemorzsa helyett zabpelyhet használsz, olaj helyett kókuszzsírban sütöd ki, a krumplipürénél pedig a burgonyának egy részét lecseréled sárga és fehérrépára, valamint a 70%-os margarin és tejföl helyett 10%-os zabtejszínt használsz. 

Diétás rántott hús receptért kattints IDE.

Diétás krumlipüré receptért kattints IDE.

Nem kell lemondanod a finom ízekről!

Egy egészséges, alakbarát táplálkozás csakis akkor tartható hosszútávon azaz életmódszerűen, ha nincs tele nap, mint nap lemondásokkal. Ha folyamatosan csak sóvárogsz a tiltott ételek után, feszült, frusztrált leszel és előbb utóbb úgyis az lesz az eredménye, hogy feltéped a hűtőajtót és belakmározol belőle, hiszen éhezni, sóvárogni nem lehet egy életen keresztül. Ha fogyni akarsz és diétázol, akkor sem kell lemondanod a finom ízekről, – látod időnként a rántott hús is belefér krumplipürével – egész egyszerűen válogasd meg az ételek alapanyagait, oszd el a bevitt tápanyagokat megfelelően a nap folyamán és mozogj mellette rendszeresen. 

Én az édes ízekről nem tudok lemondani, így minden héten tartok egy lazulós napot a táplálkozásban és edzésben is. Ilyenkor alakbarát édességet készítek, jót eszem és pihenek, ahogy most vasárnap is tettem. 

Nyerj egy Fitten-pozitívan hímzett törölközőt és egy BioTechUSA shakert!

Kapcsolódj be a facebookon a játékba, oszd meg a képet, írd be kommentbe, hogy OSZTVA és a megosztók között kisorsolásra kerül egy hímzett törölköző és egy shaker!

Részletekrét kattints a képre:

Szeretnél formába kerülni  a tavaszi szezonra?

Javítanál egészségi állapotodon és erőnléteden?

Szeretnéd magad igazán jól érezni a bőrödben?

Gyere és csatlakozz az online vagy személyes programhoz!

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?