Rántott hús egészséges, diétás, gluténmentes alternatívája

2015.09.12 07:31

Szombat reggel , ébredés 6 óra.

Reggeli: amaránt kása, rizsfehérje porral, körtével és proteines kávé

Az utóbbi időben nagyon rákattantam az amarántra, nekem nagyon megízlett.  Van aki egy kicsit erősnek találja a gabona ízét, szerintem meg éppen ez adja neki a különlegességét. 

A szerdán elkészített rántott hús diétás, egészséges, gluténmentes verziójához is amarántot használtam a panírozáshoz, így lett belőle amaránt bundában sült pulykamell.

Recepért kattints a képre:

Hétvége lévén ez kiváló választás lehet egy egészséges, alakbarát  vasárnapi ebédhez a hagyományos rántott hús helyett.

Az amarántot kedvező összetétele ideális tápanyaggá teszi.

A magvak növelik a szellemi és fizikai teljesítőképességet, javítják a közérzetet, és az öregedési folyamatok lassításában is szerepet játszanak.  Nagy előnye, hogy gluténmentes, így a gluténérzékenyek is bátran beépíthetik az étrendjükbe.

Magas kálcium tartalma miatt sportolóknak, várandós nőknek és vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Az amaránt nemcsak egészséges, de a közérzetre is pozitív hatással van, mivel serkenti a szervezet szerotonintermelését, ezáltal hozzájárul a hangulat javításához, a boldogság hormon termelődéshez.

Próbáld ki és építsd be Te is étrendedbe!

Tegnap nem tudom milyen front közelítette meg a falunk környékét, de örülök, hogy nap végére nem dőltek össze a házunk falai.  Kis  Zé már kora délután a hátán pörgött, a nap vége pedig akkor  még igen távolinak  látszódott.

A héten túl vagyok 4 súlyzós +20 perc kardió edzésen, amitől olyan izomlázam van, hogy alig bírok mozogni, ma reggel következik az ötödik, holnap délelőtt pedig a Feneketlen-tónál az egy órás FittAnyu edzésprogram, így ezt a hetet 6 edzéssel zárom. A csökkentett szénhidrát napokkal is jól állok, kivéve a tegnapi extra türelmet igénylő napot, itt muszáj volt egy kicsivel több minőségi szénhidrát bevitel puffasztott amaránt és aszalt paradicsom formájában. 🙂

Ha nem tudod milyen úton indulj el ahhoz, hogy személyre szabottan, egészségesen formálódjon a tested és megszabadulj a felesleges kilóktól, akkor csatlakozz a FittAnyu programhoz a workshopon!

Kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?