Pozitív gondolkodás: Te hogyan csinálod?

2015.03.02 20:18

A versenyautós ágy, hogy beváltotta e a hozzá fűzött alvásproblémát megoldó reményeket? Eddig még nem. Na jó, egy nap alatt talán még nem is lehet levonni messzemenő következtetéseket. 🙂

Annyit viszont elértünk vele, hogy a gyerkőc éjszaka már nem akar kijönni belőle, mint a kiságyból, csak felébred. Tegnap éjszaka 4-szer keltem hozzá, így nem volt túl vidám a reggelem. Aztán a bölcsi helyett a gyerekorvosnál kezdtük a napot, jobbnak láttam elvinni még egy utolsó kontroll vizsgálatra, a dokinéni nyugtázta, hogy minden rendben, mehetünk bölcsibe. Délelőttre terveztem egy edzést, ami munkának köszönhetően megint elmaradt.

A múlthét sem sikerült túl jól edzések szempontjából a tanfolyam és egyéb munkák miatt, és ezt a hetet is sikerült egy pihenő nappal indítanom, amitől őszintén szólva egyáltalán nem repesek az örömtől.  Folyamatosan kialvatlanul diétázni, edzeni, dolgozni, és itthon is helytállni sokszor nem könnyű feladat.

Ilyen-olyan problémák mindig jönnek, az viszont rajtunk múlik, hogy mikor „mennek” tovább, és hogyan fogjuk fel az adott helyzetet. „Az élet csupa választási lehetőség, mi döntjük el, mire hogyan reagálunk.”

Biztos mindenki ismeri a „Gondolkodj pozitívan!” jó tanácsot. Azonban erre nem mindig vagyunk ráhangolódva, főleg ha úgy érezzük, hogy egyszerre több megoldásra váró dolog is tornyosul a fejünk felett. De azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy érdemes így gondolkodni, mert ezután érkezik a siker is.

A pozitív gondolkodás számomra nem azt jelenti, hogy folyamatosan fülig érő szájjal élem a mindennapokat, sosem vagyok fáradt és állandóan csak jó kedvem van. Mindenkinek vannak kevésbé jó és vidám napjai, emberek vagyunk, ez elkerülhetetlen.

A pozitív gondolkodás számomra a megoldáscentrikus hozzáállással egyenlő, aminek a lényege, ha adódik egy probléma, akkor nem azon kesergek napokat, hogy miért pont velem, miért pont most, és egyáltalán miért történik ez, hanem hogy megoldást keresek a problémára. Azonnal azt nézem, hogy: „jó, akkor most ez a helyzet, és ezt hogyan tudom megoldani

Ha történik velünk valami, nem kell mindig jól járnunk, ugyanis akudarcokból lehet a legtöbbet tanulni, felhasználni saját életünk jobbá tételére, saját fejlődésünkre.

Ha pozitívan gondolkodunk, és pofont kapunk az élettől, két kérdést tehetünk fel magunknak ilyenkor:

„mit tanulhatok belőle, és hogyan fordíthatom a hasznomra?”

Próbáld ki, és tedd fel magadnak ezt a két kérdést, ha valamilyen problémával állsz szemben, legyen az akármilyen kicsi vagy nagy, és kesergés helyett pedig fordítsd az energiáidat a megoldáskeresésre.

Vélemény, hozzászólás?