Pozitív gondolkodás a rosszabb napokon, hogyan?

2015.06.16 12:15

Éppen egy hónap múlva leszek 32 éves. Emlékszem amikor gyerek voltam, nagymamám sokszor ezen a napon köszöntött fel, mert nem tudta megjegyezni, hogy június vagy július. 🙂

Azt mondják, hogy a nőknél 30 éves kor felett kezdődik az élet. Teljesen egyetértek és nemcsak azért, mert már elmúltam 30. 😀 Huszon évesen még javában keresgéltem a helyem a világban, 30 éves voltam, amikor megszületett a kisfiam és ezzel vette kezdetét az életem kiteljesedése anyaként, feleségként és NŐként!

 Itt már egyértelműen tudtam melyik irányba akarok tovább haladni az életben. Jelenleg is ezen az úton vagyok, aminek minden nap örülök és hálát adok, még a rosszabbnak tűnő napokon is.

Tegnap egyszerre több dolog is összejött, ami miatt kevésbé éreztem magam jól. Ilyenkor van hogy megkérdezik, „dehát hol van a jókedv és a pozitív hozzáállás?”

A pozitív hozzáállás számomra nem azt jelenti, hogy folyamatosan 2 méterrel a föld felett repdesek széles vigyorral az arcomon. Mindenkinek vannak kevésbé jó napjai, MINDENKINEK! A kérdés csak az, hogyan éled meg őket és hogyan lépsz tovább? Mást hibáztatsz vagy inkább magadba nézel és a megoldást keresed?

A problémák kezelésénél mutatkozik meg a pozitív hozzáállás, hogyan kezelsz egy adott problémát, magadba roskadsz és azon keseregsz, hogy miért éppen Veled történt ez meg, vagy azt nézed, hogy most ez a helyzet és hogyan fogod ezt megoldani!

A hozzáállás egyedül a Te döntésed, emiatt soha senkit nem hibáztathatsz! Te döntöd el miként reagálsz a dolgokra, sziutációkra, problémákra.

Persze ez nem azt jelenti, hogy az aki pozitívan áll a dolgokhoz, nevetve, könnyedén mindig jó döntést hoz. Viszont az, aki pozitív, az a kevésbé jó döntéséből is azt nézi, hogy mit tanulhat belőle, hogyan fejlődhet tovább!

Vallom, hogy a Nagybetűs Élet, azért gördít elénk olykor akadálynak tűnő dolgokat, hogy tanuljunk belőle és tovább fejlődjünk és nem azért, hogy azt érezzük, valaki már megint kiszúrt velünk.

Te hogyan gondolkozol erről?

Vélemény, hozzászólás?