Pörgesd fel a fogyásod: szénhidrát hintáztatással

2014.07.21 10:35

A hétvégénk szuperül telt. Szombaton lent voltunk a szüleimnél vidéken.

Így indultunk neki az egy napos útnak. Reggel mentünk este jöttünk:

A gyerkőcnek és nekem kaja egész napra bedobozlova, és a szükséges kiegészítők.

Azért a szüleimnél is ettem megint valami finomat, apukám kemencében sült nyúlhusija és a sült zöldségeknek nem lehetett ellenállni. 🙂

Főleg azért nem, mert a nyúl hús, az sovány hús.

Ebéd után egy kis relax a kertben a családdal:

Még szombat este visszajöttünk, így vasárnap reggel itthon kezdtem a napot 6,5 km futással, utána egy kis kar átmozgatás a kertben, és vasárnapra ennyi volt az edzés.

Július 26.-án, azaz most szombaton lesz a Beach Body Siófokon, ahova Palatinus Tünde edzőm benevezett 🙂 ezért ezen a héten lesz egy kis szénhidrát és só megvonás a diétában.

Bár a cél elsősorban az, hogy jól érezzem magam a színpadon, tehát nincs tétje a dolognak, de emellett az is, hogy kitapasztaljuk, hogyan és milyen gyorsan reagál a testem a szénhidrát és só megvonás módosításokra. A szülés előtt ugyan indultam már versenyen, és akkor is csináltam a verseny előtt szénhidrát és só mentes napokat, de azóta született egy gyermekem, és a terhesség valamint a szülés némileg változtatott a testem felépítésén és működésén (gondolok itt a hormonokra), ezért bizony másképp reagálhat, mint a szülés előtt.

Meglátjuk mit sikerül kihozni szombatra!

Az étrendemben a szénhidrát fogyasztás némileg néhány napra visszaszorul majd, fehérje és zöldség fogyasztás marad az eddigiek szerint.

Ha „játszadozunk” a szénhirdát bevitellel, -természetesen minőségi szénhidrátra gondolok- az megkönnyítheti a fogyásunk, pl. ha az anyagcserénk az egyhangú diétának köszönhetően lelassult. Abban az esetben ha akár napi szinten változtatjuk a szénhidrát bevitelt, új ingert kap a szervezet, ami nem hagyja ellustulni az anyagcserét, és növeli az energia szintet.

Ezt a módszert nemtől, kortól függetlenül lehet alkalmazni, akár ha fogyásról, akár ha szinten tartásról legyen is szó.

Vélemény, hozzászólás?