Popsiformálás a gyerkőc súlyával

2014.05.14 12:14

„Csodás” dolog éjfélkor arra ébredni, hogy a gyereked az éhség miatt fél másodperc alatt úgy behergeli magát, hogy aztán a hisztitől nem fogadja el a cumisüveget, és járkálhatsz vele egy fél órát, mire megnyugszik, és felfogja, hogy kap enni. A lelkem ugyanis úgy működik mostanában éjszaka, hogyha ő kitalálja, hogy éhes, akkor aztán fusson mindenki amerre lát, mert egy fél percet nem hagy arra, hogy elkészítesem a kajáját, nemhogy felébredjek, és magamhoz térjek egy kicsit.  Nagyon kemény!

Mindegy, bizakodó vagyok, hogy lassan leszokik majd az éjszakai evésről, és egyszer, majd én is újra végig tudom aludni az éjszakát. 🙂

Ma már túl vagyok egy hát-váll-has konditermi edzésen, ahol önmagamhoz képest nagyobb súlyokkal dolgoztam, mint eddig, szeretnék még formásabb lenni, és persze a zsírégetés sem utolsó szempont, ugyanis ha nagyobb izomtömeggel rendelkezünk (és ehhez nem kell kétajtós szekrényhátúnak lenni), alapjáraton is több kalóriát fogunk elégetni ( 1 kg izom alapállapotban 14-18 kcal-t éget el, míg 1 kg zsír, ennek egynegyedét)  leegyszerűsítve többet is ehetünk, és formásabbak leszünk. Nem véletlen eszem én sem egy nap 7-8x. 

-bemelegítés: átmozgató gimnasztika

-tarkóhoz húzás szélesen 10 – arnold nyomás ülve 10   4 kör

-mellhez húzás szűken 10 – oldalemelés falnak támaszkodva 10-10  4 kör

-húzódzkodás 10 – előre emelés váltva egykezes súlyzóval 10-10  4 kör

-hypernyújtás 5 kg-os tárcsával 10 – keresztbe lehúzás csigán hátsó vállra 10  4 kör

-has: lábemelés talajon csípőemeléssel 4×20

-nyújtás

Este egy zsírégető kondi óra, és mára letudva a mozgás.

Mai kaja:

-30 gr zabpehely + fahéj + 1/4 alma lereszelve + 1/2 kanál protein por

– 1 almás-vaníliás protein turmix (1/4 almát pici fahéjat és 1 kanál vaníliás protein port összeturmixoltam) Nagyon fini 🙂

-62,5 gr rizs + 150 gr majorannás csirkemell + 3 pici koktél paradicsom

-62,5 gr rizs + 4 petrezselymes tojásfehérje + sült kókuszzsíron sült cukkini

– 2 főtt tojásfehérje + 4 pufi rizs + 125 gr zsírszegény túró édesítővel

-150 gr majorannás csirkemell + 200 gr párolt brokkoli + 1 evőkanál natúr zsírszegény joghurttal leöntve

-1 protein turmix

Azért az tisztán látszik, hogy ilyen étrend mellett, szó sincs éhezésről!

Ha az idő végre engedné (nem esik az eső, és fúj a szél) akkor egyre több szabadtéri edzést tervezek magamnak és a gyerkőcnek a kertünkben, ahogy valamelyik nap is tettem (amikor még nem volt farkasordító hideg). Ezeket a szabadtéri edzéseket leginkább futással kezdem, vagy babakocsival, vagy ha a férjem itthon van, anélkül, utána pedig jöhetnek a jó kis láb gyakorlatok saját testsúllyal, valamint a gyerkőc súlyával kiegészítve.

Az egyik ilyen gyakorlat, amibe nagyon szeretem bevonni a kis makit, az a kitörés. A lábamra ültetem a közel 10 kg-jával, és már mehet is belőle lábanként 30-30 4 körrel,  a gyerek nagyon élvezi, az én combom és fenekem, pedig nagyon jól formálódik tőle.

Vélemény, hozzászólás?