Nyaralás és az edzés

2014.05.26 13:13

A ma reggelem 35 perc futással, és egy kis hasazással indult. Őszintén szólva súlyzós edzést terveztem, de már reggel zéró energiával ébredtem, és egyszerűen ma képtelen voltam magam rávenni arra, hogy megemeljek egy súlyzót is. A mozgás persze nem volt kérdés, hogy nem maradhat el, így a futás és a hasizom gyakorlatok mellett döntöttem.

Jövőhéten már június, lassan megindul a nyaralós időszak is. Erre a nyárra egyenlőre nem terveztünk hosszabb nyaralást a kis maki miatt, inkább csak hétvégéket az országon belül. Amíg nem született meg a gyerkőc, addig számomra a hotel kiválasztásánál fontos kritérium volt, hogy legalább a városban legyen egy edzőterem, ahova a nyaralás alatt is el tudok menni edzeni.  Mostmár a bababarát hoteleket részesítjük előnyben, az edzőterem háttérbe szorul, azonban az edzőcipőt még így sem fogom itthon hagyni. Ha nem lesz lehetőségem teremben edzeni, akkor maradnak a saját testsúllyal végzett gyakorlatok a szabadban futással kombinálva.

A következő gyakorlatokat eszköz nélkül is el lehet végezni, hogy ne essünk ki a formából. Nyilván a nyaralás alatt nem a fejlődés a cél, hanem inkább szinten tartásról beszélünk, na meg arról, hogy a bőséges svédasztalos étkezések mellett is jól érezzük magunkat, mert ugye ilyenkor hajlamos magát túlenni az ember, így a mozgással megelőzhető, hogy plusz 5-10 kg-val zárja az ember a pihenést.

Kezdj egy laza 10 perces bemelegítő futással, majd csinálj egy átmozgató gimnasztikát.

– guggolásból felugrás 20

– kitörésből térdhúzás 20-20 lábanként

-fekvőtámasz szélesen 15

– hasprés 30

– 2 perc futás

Ebből csinálj meg 5 kört, majd a végén mehet még 10 perc levezető futás, és  nyújtás.

Ha ezt egy 7 napos nyaralás alatt 4x megcsinálod, nem kell túlzottan aggódnod az alakod miatt, persze azért a svédasztalnál célszerű a minőségi tápanyagokat tartalmazó ételeket választani a formánk megőrzése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?