Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Nincs időd reggelizni?

2015.06.10 16:47

Tegnap este mesélte a férjem, hogy arról beszélgettek a kollégáival, ki mit reggelizett aznap és kiderült, hogy 8 emberből mindösszesen 1 szokott rendszeresen reggelizni. Ez azért nem túl jó arány.  A maradék 7 időnként bekap néhány falatot reggel, amíg beér a munkahelyére, de inkább az a  jellemző, hogy nem esznek semmit és a legelső étkezés ebéd környékén van.  

Gondoltam magamban “jesszus….. én bizony ki nem bírnám ebédig kaja nélkül” Nekem az ebéd már a harmadik étkezésem a  nap folyamán.

Ma például aszalt sárgabarackos -mákos zabkását kreáltam magamnak reggelire kb. 3 perc alatt.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/aszalt-sargabarackos-makos-zabkasa/

Sokan kihagyják a reggelit, -ahogy a fenti történet is mutatja-  a legtöbben időhiányra, elfoglaltságra hivatkoznak. Az anyuka vendégeimtől pl. többször hallom, hogy “nem volt időm reggelizni, mert a gyereket kellett ‘összekészítenem’ “.

Optimális esetben az egészséges reggeli a napi energiaszükséglet 20%-át biztosítja, amely kellő energiával lát el délelőttre, fokozza a teljesítményt, javítja a memóriát, aktivizálja az anyagcserét és segít megemelni az éjszakai alvás során lecsökkent vércukorszintet.

Vagyis ha kihagyod a reggelit, délelőtt a nap legaktívabb időszakában, ahelyett, hogy jobban teljesítenél, a szervezetednek a meglévő tartalékokból kell elvennie, ebédig pedig egyre fáradtabb leszel, egyaránt csökken a szellemi és fizikai teljestményed is.

A reggeli étkezés funkciója, hogy megfelelő indulást adjon a napnak, energiával lásson és beindítsa az emésztést.

Az aszalt sárgabarackos-mákos zabkása elkészítéséhez pedig kb. 3 perccel kell korábban kelned. Van, hogy nekem sincs időm külön leülni reggelizni és a gyerek öltöztetése közben kanalozom be a 3 ek. zabpelyhemet és iszom meg a kávém, de mégis reggelizem.

Ha tényleg nagy a reggeli rohanás, akkor a reggeli kávéd mellett rágcsálj el 3-4 db korpovit kekszet, ezzel már beindíthatod az emésztésed és hozzájutsz egy kis minőségi szénhidráthoz is, ami energiát ad a napindításhoz.

Vélemény, hozzászólás?