Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Nincs időd, energiád tervezni?

2014.09.04 10:10

A gyermekem érdekes módját választotta a kultúrálódásnak: a könyv nézegetésén, és forgatásán már túl van, most szeretne jobban elmélyülni benne, éppen ezért megeszi azt. Azért jobb, mintha nem érdekelné a művelődés 🙂

Tegnap délután olyat csináltam, ami nem is tudom mikor fordult utoljára velem elő. Talán még akkor, amikor a gyerkőc újszülött volt. Délután, ahogy elaludt a kis Törperős, lefeküdtem én is, és aludtam egy órát. Elmeséltem ezt a barátnőmnek, aki erre rögtön azt kérdezte: “beteg vagy?, te sosem szoktál ilyet csinálni!”

Hát, igazság szerint nem,de  az előző éjszaka egy rosszullét miatt igen “viccesre” sikerült (nem a gyerek volt rosszul, hanem én) így kb.  3 órát aludtam. Ezért nemcsak szimplán fáradt, hanem hulla voltam, nem érdekelt semmi, csak az, hogy aludni tudjak egy kicsit, és sikerült. 🙂

Legfőképp azért is, mert tegnap este volt az egyik barátnőm születésnapja, és összeröffentünk a barátokkal egy sörözőben, hogy felköszöntsük, találkozzunk, dumáljunk, lazuljunk egy kicsit. (sajnos fotót elfelejtettem csinálni, a nagy beszélgetés közepette)

Nagyon jól éreztem magam, és lelkileg is sikerült egy kicsit újra töltődni velük. 🙂 Bár többen észre vették, hogy fáradtabb vagyok, ami egyrészt az előző éjszakai rosszullétnek is köszönhető, meg azért is, mert a gyerkőc ismét elég sűrűn felébred éjszaka (hozzáteszem fogalmam sincs, hogy miért sír, tisztába teszem, bekenem a fogát, iszik,  járkálni kell vele egy darabig míg megnyugszik, ez van, hogy mostanában egy éjszaka többször is előfordul. Lövésem sincs, hogy ilyenkor mi lehet a baja).

Emellett vannak olyan időszakok, amikor úgy érzem tele vagyok energiával, aztán jön egy kevésbé energikus szakasz. Most éppen az utóbbit taposom, de mivel minden átmeneti állapot, ez sem fog sokáig tartani. 🙂   És azért ismerjük el, hogy bár az anyaság a legjobb dolog a világon, de ennek ellenére bizony vannak olyan pillanatok amikor nehéz és  fárasztó, pl. amikor egy éjszaka többször is fel kell kelned, és fogalmad sincs miért sír a gyerek, mert már összes létező dolgot megtetted, ami eszedbe jutott.

Ilyenkor nehezebben mennek az edzések, nehezebb odafigyelni a kajára, nehezebb fenntartani a motivációt, nehezebb tervezni is.

Az előző bejegyzésemben éppen a tervezés fontosságáról írtam. Ha valaki esetleg úgy érzi, nincs ideje, energiája arra, hogy rendszerezze a gondolatait az étrenddel, edzéstervvel kapcsolatban, de a kitűzött célját (pl. mínusz 5 kg) mégiscsak szeretné elérni valahogy, kettő dolgot tehet. Vagy ‘kiadja’ másnak a feladatot, (gondolok itt pl. egy személyi edzőre, aki segít összeállítani az életmódváltás tervét)  vagy hagy egy kis időt magának, és keres a mindennapjaiban egy nyugodtabb szakaszt, amikor le tud ülni, végiggondolni, hogy milyen lehetőségei vannak arra, hogy elérje a kitűzött alakot, formát. Ahogy már említettem, nem érdemes teljesen gondolkodás nélkül belevágni egy alakformáló programba. Márcsak azért sem, mert több, mint valószínű, hogy nem azt fogjuk elérni az ész nélküli cselekvéssel, amit valóban szeretnénk, és ez teljesen biztos, hogy kedvünket szegi majd.

Ha úgy érzed fáradt vagy, nincs időd, nincs energiád, hagyj egy kis időt magadnak, és gondold át mit szeretnél elérni egész pontosan! Sokkal többet tehetsz önmagadért, az egészségedért, és az alakodért, ha hagysz magadnak egy kis időt, nem rohansz fejjel a falnak, és vágsz bele egy újabb fogyókúra őrületbe, ami élből halálra van ítélve, hisz a plusz 5 kg, a mi esetleg rajtad van, azt sem egyik napról a másikra szedted fel, tehát nem is egyik napról a másikra fogod leadni.

A tervszerű életmódváltás lépésről lépésre egészségesebb, és biztosabb sikereket hoz!

Vélemény, hozzászólás?