Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Nem kell lemondanod a finom ízekről, azért mert odafigyelsz az alakodra

2014.08.07 12:43

Nálunk 3 napja kora reggel (amikor futni tudnék) zsinórban esik az eső. Így a ma reggeli 7 km-em is elmaradt. Estére tervezek egy lábedzést, remélem az összejön majd 🙂

Uuuhh, ma még a tegnapi padlizsán fasírtnál is finomabbat csináltam ebédre: lenmagos-zabos palacsintát zöldséges csirkével töltve.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/lenmagos-zabos-palacsinta-zoldseges-csirkevel-toltve/

A töltelék zöldségbe zellert is reszeltem. Érdekes ahogy változik az ember ízlése az évek múlásával. A zellert egyáltalán nem szerettem gyerekkoromban, – gondolom ezzel sokmindenki így van még rajtam kívül, hogy kipiszkáltuk a levesből, ami a szüleinknek akkor egyáltalán nem tetszett, –  most meg kifejezetten ízlik. Aminek meg pláne örülök, hogy a zeller, azonkívül, hogy finom, remek vízhajtó, és diétás csemege, valamint rém egyszerűen beszerezhető bármelyik zöldségesnél. A benne levő hatóanyagok, nyomelemek elsősorban akkor érvényesülnek, ha nyersen fogyasztjuk őket. Ha pedig kipréseljük a levét (gyümölcscentrifugával) almával, répával, céklával keverve, tökéletes méregtelenítő ital.

Szóval ez a töltött palacsinta, igazán finom volt, a zeller még egy kis különleges ízt is adott neki.

Sokan akik meg akarnak szabadulni a felesleges kilóktól, vagy formásodni szeretnének, azonnal a lemondás szóra asszociálnak. Lemondani a jó kis evésekről, finom ízekről, koplalni, sanyargatni magukat.

Ha valaki egy kicsit is belekukkant a Fitten-pozitívan receptekbe, akkor láthathatja, hogy erről szó sincs. Attól még, hogy valaki fogyni szeretne, ehet jókat, ehet finomakat! Lásd a fenti palacsinta!

Inkább arra érdemes odafigyelni, hogy milyen alapanyagokból készítjük el az ételt, törekedjünk a minőségi tápanyagbevitelre, valamint arra, hogy mikor mit fogyasztunk. Pl. ha fogyni szeretnénk, akkor a szénhidrát legnagyobb részét  délután 2-3 óráig érdemes bevinni, utána már csak zöldség formájában. Tehát ez a palacsinta is kiváló ebédre, vagy egy korai uzsonnára is.

Vélemény, hozzászólás?