Nem is olyan könnyű az anyukák élete…

2013.09.04 12:09

Szégyen nem szégyen, én, amíg nem volt gyerekem azt gondoltam, az anyukák nagy része csak hisztizik, amikor azt hangoztatja, hogy folyamatosan fáradt, nincs ideje semmire, hogy gyerek mellett (főleg pici gyerek mellett) nehéz nőnek maradni, időt szakítani magára, a diétára, a sportra. Ugyan már, egész nap otthon vannak, mást sem kell csinálni, csak a gyerekkel lenni, mi ebben olyan nehéz??

Hát….

3 hete született meg a kisfiam, és jelentősen átértékelődött bennem minden amit eddig gondoltam az anyaságról, és erről az életformáról.

 Méghogy hiszti?? A nagy túrót!!!

Már a kórházban szinte az első perctől kezdve velem volt a fiam, és már ott el kezdett motoszkálni a gondolat a fejemben – mikor meg kellett kérnem a szobatársamat, hogy míg elmegyek lezuhanyozni, rá tudna e nézni a gyerekemre – itt aztán vége annak az életmódnak amit eddig folytattam, hisz kaptam az élettől egy kis csodát, aki 0-24 –es odafigyelést igényel. Szóval nincs órákig zuhanyzás, hajmosás, tükör előtt smink csak villám gyorsan, műkörmös, kozmetikus, szolárium pedig csak akkor, ha a férjem a sok munkája mellett ráér, és el tudok szabadulni egy órácskára. A nagyszülők vidéken, így egyedül vagyok a gyerekemmel.

3 hetet adtam magamnak egy kis regenerációra a szülés után, táplálkozás terén, ugyanis mindeddig azt ettem amit megkívántam, tehát volt még csoki, keksz, pizza stb.

Mostantól viszont megkezdődik a tudatosság az étrendben, látni fogod, mi alapján állítottam össze a napi étkezéseket, és mi az pontosan, ami elfogyasztásra kerül.

Az edzést sajnos még csak óvatosan kezdhetem meg, mert császármetszés lett a szülés vége, a seb gyógyulás pedig 4-6 hétre tehető, így addig a mozgás legnagyobb részét a babakocsis séták fogják kitenni, néhány könnyebb gyakorlattal tarkítva.

Ezekhez a gyakorlatokhoz beszereztem 1 soft ball-t, és 1 gumiszalagot, ami tökéletesen elfér a babakocsi alján található tárolóban, így  séta közben köredzés jelleggel végezhetők a gyakorlatok. 🙂

 Azt továbbra is vallom, hogy minden fejben dől el, és arra van időnk, amire akarjuk, hogy legyen! Nem állítom ,hogy könnyű beiktatni a diétát, edzést az anyukák életébe, de NEM LEHETETLEN! Egy kis leleményesség kell hozzá!

Ezt követheted majd itt, az elkövetkezendő időszakban!

Legyen mosolygós szép napod! 🙂

Vélemény, hozzászólás?