Ne ijedj meg, ha a diéta során stagnál a súlyod

2014.03.06 09:38

Tegnap délelőtt bölcsiben voltunk, a gyerekem már egyre hosszabb ideig bírja. Kimondottan örül a gyerek társaságnak. Azonban mikor megunja, vagy elfárad, akkor nincs kec-mec, menni kell. Ezt pedig tegnap, egy nagyon meglepő módon jelezte felém. Amikor elkezdett egy kicsit nyűglődni, mondtam neki, hogy mindjárt megyünk, csak még valamit meg kell beszélnem a gondozó nénivel. Erre ő dühös arccal -nemvárt módon- kivette a szájából a cumit, és hozzá vágta a gondozó nő fejéhez. Én köpni nyelni nem tudtam. Hogy ez most tudatos volt, vagy csak véletlen, nem tudom. De egy biztos, hogy van akarata a gyereknek, amit bizony meg kell tanulnom kezelni, mert mielőtt beépülne a bölcsibe, már kiutálják. :))))

A tegnapi lábedzés után ma reggel is dolgoztam egy kicsit a combnak a külső részére, és popsira.

láb tárogatása gumiszalaggal 6 x30

(terpeszbe nyitjuk és zárjuk a lábat, kéz a popsi alatt legyen)

csípőemelés (egyik láb a magasban tart)  6×30-30

Ez a két gyakorlat, ami otthon is elvégezhető, nagyon jól formálják a popsit és a combot.

A tegnapi bejegyzésben leírtam, hogy hol tart jelenleg a teszsírszázalékom, és a súlyom. Lehet, hogy sokan meglepődtek, hogy már egy ideje 50 kg vagyok, és emellett a diéta és edzés mellett sem mozdul lefele a súlyom.

Évekkel ezelőtt még én is nagyon el lettem volna keseredve, ha ennyi edzés és odafigyelés mellett sem mutatott volna kevesebbet a mérleg.

Az emberek jó részénél ilyenkor jön az, hogy veszít a lelkesedéséből, motivációjából, és szépen lassan visszatér a „jó kis” cukros, lisztes, eddigi ételeihez, gondolván, hogy ha úgysem mutat kevesebbet a mérleg, akkor miért ne egyem azt, amit eddig!

Miután elvégeztem néhány fitness iskolát, és kitapasztaltam saját magamon is azt a tudást, amit megszereztem, (ehhez nagyban hozzájárul a versenyzés tapasztalata is, verseny diéta, edzések) azóta nem vagyok kétségbe esve, hogy a súlyom a diétás étrend, és edzések ellenére sem mutat kevesebbet.

Hogy miért? Mert az eddig használt nadrágjaim lógnak rajtam, és a testszírszázalékom is a normál érték alsó határát súrolja, a testem izomszázaléka pedig már a táblázat szerint is a magas kategóriába lépett, azaz lépésről lépésre haladok a céljaim felé.  Az izom nehezebb, mint a zsír, ezért maradok 50 kg, kevesebb zsír és magasabb izomszázalékkal.

Az emberek türelmetlenek, ráadásul most ilyen világot élünk, hogy mindenki azonnal akar mindent. Az a pár kg súlyfelesleg viszont nem egyik napról a másikra rakódott rád, így ne is akard egyik napról a másikra leadni, mert nem lehet, bármennyire is szeretnéd, egészségesen és tartósan pláne nem.

Ha pedig belekezdtél ebbe az életmódba, odafigyelsz, hogy minőségi fehérjét, szénhidrátot és zsírt vigyél be a szervezetedbe, és edzel mellette, az eredmények pedig nem jönnek 2 héten belül, ne add fel, mert mindenkinél más ütemben indul be a fogyás, formálódás. A mérleget ki is dobhatod az ablakon, hagyatkozz inkább csak a ruháidra, mert továbbra sem a kg számít, hanem a testzsírszázalék és a cm, ez ami egészséges és tartós eredményt és formás alakot hoz számodra.

Tudom elcsépelt szöveg, de bizony olykor türelmesnek kell lenni, és nem a jól berögzült régimódi fogyókúrákra és a mérlegre kell alapozni, hogy minél kevesebbet mutasson az a lényeg. Többek között a mérleg azért sem jó választás, mert a súlyunk óráról órára változik, illetve egy 50 kg-os ember is lehet zsíros és formátlan, hiába alacsony a súlya. Tehát a súlyod ellenőrizgetése helyett, folytasd tovább ezt az életmódot, és hidd el, mire előkerül a kis szoknya, meg lesz az eredménye! 🙂

A Fat Control tréning pedig segítség lesz számodra abban, hogy formába hozd magad, mire előkerül a fürdőruha. 🙂

Vélemény, hozzászólás?