Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Narancsbőr elleni diéta

2015.02.25 21:19

Hááát…ma sem unatkoztam. Imádom, élvezem az ilyen napokat, amikor pörgök-csinálom-megyek-haladok a dolgaimmal, újabb és újabb lépéseket teszek a kitűzött célok felé. Szárnyalok 🙂

Szóval korán reggel bevásárlás, kajakészítés, dobozolás, majd edzőterem 40 perc kardió.

Utána irány a város, 3 órás megbeszélés, majd vissza a terembe edzést tartani és végigcsinálni még egy saját súlyzós edzést a reggeli kardión felül.

Este fél 8-kor végre itthon.

A gyerkőc elkezdett beszélni. Napok óta folyamatosan tisztán, érthetően elkezdte utánozni a szavakat, és napról napra egyre több szót ismerve szólal meg. Csak úgy szívja magába az információkat, úgyhogy nagyon oda kell figyelni, hogy mit hogyan fogalmazunk meg a jelenlétében.

Reggel amikor a futópadon töltöttem a kardióra szánt időmet, 3 korombeli csajszi jelent meg a teremben, és azonnal birtokba vették a kardiógépek egy részét. Nem hallgatóztam, de tisztán lehetett érteni, hogy az egyik lány nagy örömmel újságolta a másik kettőnek, hogy az xy internetes oldalon ráakadt egy narancsbőr elleni diétára és hogy ez milyen jó, mert a bikini szezonra egész biztosan nem lesz rajta narancsbőr.

Narancsbőr akkor nem lesz rajtunk a bikini szezonra, ha rendbe tesszük a táplálkozásunkat és elkezdünk rendszeresen mozogni. Nincsenek csodák, és nincs új a Nap alatt. Használhatunk bőrfeszesítő krémeket, járhatunk cellulit elleni masszázsra kiegészítésképpen, de ha az étrendünkben még mindig szerepelnek a finomított élelmiszerek (fehér cukor, fehér kenyér, fehér lisztes pékáru, fehér tészta) zsíros húsok, sütemények, és ráadásul a mozgás még mindig nem a barátunk, akkor ne várjunk csodát a krémektől és masszázstól, mert ezek önmagukban kevésnek bizonyulnak a narancsbőr elleni küzdelemben.

Ahhoz, hogy eltűnjenek a comb, fenék tájékon ékeskedő gödröcskék, kezdjünk egy lúgosítással, hogy megszabaduljunk a felesleges méreganyagoktól, amelyek nagyban hozzájárulnak és fenn tartják a narancsbőrös állapotot.

Hogyan táplálkozzunk a lúgosítás érdekében:

Együnk minél több friss zöldséget, melyek viszonylag alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek. (pl. célka, brokkoli, sprága, sárgarépa, káposzta, karfiol, uborkafélék, retek, paprika, petrezselyem, zeller)

Kerülendő ételek: cukrok, méz, üdítő italok, magas cukortartalmú gyümölcsök, tészták, kenyér, finomított és feldolgozott ételek (chips, sütik, leves-porok, gyorsétterni ételek)

– együnk minél több árpát, zabot, petrezselymet

– az étkezések mindig legalább 3/4 -ed rész zöldségből álljanak

– fűszerek közül ajánlott minél több gyömbért, fahéjat használni

– tejtermékeket kerüljük el

– ne fogyasszunk feldolgozott élelmiszert, konzervet, zacskós ételeket

– nátriumos konyhasó helyett használjunk tengeri sót

– nassolás helyett rágcsáljunk inkább almát, répát

– cukrokat teljes mértékben kerüljük el

– gyümölcsök közül kis adagban almát, grape fruitot, meggyet fogyasszunk

– minden fehérlisztes készítményt kerüljünk el

– kolbászfélék, szalámik, belsőségek fogyasztása kerülendő

– alkohol, kávé, cola, szénsavas üdtők fogyasztása kerülendő

– és ne feledkezzünk meg a bőséges víz fogyasztásról (napi legalább 3 l szénsavmentes víz)

Vélemény, hozzászólás?