Napi mélyhátizom erősítő gyakorlat

2015.03.14 05:50

A tegnapra tervezett 1 súlyzós és 30 perc kardióból csak a súlyzós edzést sikerült megcsinálni, mert a napom elég sűrűre sikerült.

Délelőtt személyi edzések, majd a saját hát-váll súlyzós edzésem.

Amint már régebben is írtam, minden edzésemhez igyekszem hozzátenni a hát és derékfájás csökkentése elkerülése végett 1-1 mélyhátizom erősítő gyakorlatot.

A tegnapi edzés alkalmával fitt-ball-t használtam ehhez a gyakorlathoz.

Vállszéles terpeszbe állunk, térdek lazán hajlítva vannak, kb. 45 fokos szögben döntjük előre a törzset egyenes háttal. Emeljük a fitt-ball magastartásba. Amikor megemeltük, akkor préseljük össze a labdát kezeinkkel, majd engedjük le kiinduló helyzetbe. Végezzünk belőle 4×15 ismétlést.  

Végre megoldást találtam az izomgörcseimre.

A diétámban ha csökkentem a szénhidrát mennyiséget, az én szervezetem edzés közbeni izomgörcsökkel reagál, így csak jóval kisebb súlyokkal és nagyobb pihenőidővel tudtam dolgozni.  Hiába szedtem dupla ásványi anyagot, az kevésnek bizonyult. Az utóbbi edzéseim alkalmával kipróbáltam, hogy közvetlen edzés előtt megiszom egy folyékony magnéziumot, amiben L-karnitin és zöld kávé kivonat is van. Nekem bevált, az izomgörcsök elmúltak és vissza tudtam térni az eredetileg használt súlyokhoz, valamint a kevesebb pihenőidőhöz. Ez most nagyon sokat számít a verseny előtti 2 hónapban, meg hát egyébként sem normális, ha görcsölnek az izmaink.  

A délután egy részét  fogorvosnál töltöttem majd hazafele megvettem a versenyfürdőruhám anyagát, mert 2 hét múlva viszem a varrónőhöz, lassan ezzel a témával is foglalkozni kell, hiszen 7 hét és itt a verseny.

Majd indulás a gyerekért a bölcsibe, aztán vásárlás és este 7-re haza is értünk.

Ma egész nap a gerinctréning tanfolyam a programom, a fiúk meg nagymamákat látogatnak majd.

Vélemény, hozzászólás?