Mozogj, hogy több energiád legyen

2014.11.01 20:13

Az én kis makim ma először, jól érthetően kétszer is kimondta, hogy ANYA. Gondolom nem kell mondanom, hogy hullottak az örömkönnyeim. A világ legcsodálotasbb érzése. 🙂

Gyerkőc elaludt, fiúk moziban, elővettem a mécseseket, illóolajat,  mielőtt veszek egy forró fürdőt, megírom a bejegyzésem. 

Ma nem volt nyitva az edzőterem, így miután kisütött egy kicsit a nap, kint a kertben csináltam egy rövid edzést. Kitöréseket, guggolásokat, tolodzkodást, fekvőtámaszt csináltam köredzésben, aminek a kardió részét az ugráló kötelezés jelentette. 

 Rövid volt, de intenzív.

Reggel elég fáradtan ébredtem, és ebben a ködös, nyirkos időben a kedvem sem volt a legjobb,  de a délelőtti edzés helyre rázott. Az edzések sokat segítenek, ha fáradt vagyok, ha nem túl jó a kedvem, ha feszültebb vagyok, kimozdítanak a mederből.

Minek köszönhetem ezt?

Mozgás közben az agy endorfint, azaz boldogsághormont termel. Ez a hormon felelős az örömérzet kialakulásáért. A sport csökkenti a stresszhormonok, adrenalin és a kortizol termelődését, ezáltal növeli az energiaszintet a mindennapi tevékenységekhez is.

Próbáld ki, mozogj legalább heti 3x minimum 30 percet, ez növeli ez energiaszinted, és sokkal jobb lesz a közérzeted is!

Edzés után elkészítettem az ebédet: dióbundában sült csirkemell, sütőtökös rizottóval

                          Készül a sütőtökös rizottó.

És ma is volt egy kis diétás nasi: zabkeksz paleo módra.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/zabkeksz-paleo-modra/

Holnap súlyzós edzés, utána ha jó idő lesz, nagy séta a gyerkőccel, majd egy kis lakástakarítás a terv.

Vélemény, hozzászólás?