Motiváció, hogyan szoktam fenntartani?

2014.10.31 19:18

Tegnap kitűztem a következő két hónap céljait edzés terén. Ez egy apró lépés abban, hogy a tavaszi versenyszezonig fenntartsam a motivációm. Tök jó, de a hétköznapokban most úgy érzem ez egy kicsit kevés lesz,  az utóbbi napokban még a csirkére is nehezebben tudtam ránézni. Ahogy a tegnapi bejegyzésben is írtam, még most az edzések kivitelezése is komoly logisztikát jelent számomra.

Időnként vannak ilyen hullámvölgyek, amikor erőt kell merítenem a továbblépéshez. Tegnap kaptam egy kis erőt az edzőmtől azzal, hogy pozitív visszajelzést adott számomra. Az erő többi részét természetesen nekem kell összegyűjtenem. Ahhoz, hogy visszataláljak az eredeti motivációmhoz, ilyenkor motiváló edzésvideókat szoktam nézni a neten (Bánkúti Gabinak nagyon jó kis motivációs videói vannak fent a youtube-on), nézegetem a csapattársaim versenyfotóit, amelyek inspirálóan hatnak rám, valamit felidézem azt az érzést, amikor tavasszal a színpadon álltam, a férjem a kisfiunkkal pedig a színpad előtt szurkolt nekem, büszke vagyok rá, hogy megcsináltam. Ezek az érzések, fotók, videók sokat segítenek abban, hogy a szürkének tűnő hétköznapokban újra megtaláljam az időnként elhalványuló motivációt.

Ha Veled is előfordul időnként az, hogy valamibe nagy lelkesedéssel vágsz bele, majd útközben elveszted az érdeklődésed, motivációd a célod iránt, és már majdnem feladod, próbálj visszaemlékezni, hogy miért is vágtál bele? Mi volt az a kilátás, ami miatt érdemes volt belevágni? Biztos nem azért akartad megvalósítani a tervet, mert rossz érzéseid lettek volna miatta. Valami jóra számítottál és lelkes voltál, tele energiával. Hidd el ez még mindig benned van, csak valószínűleg nem lett időben eredmény, vagy csak beleuntál egy kicsit. Találj vissza az eredeti motivációdhoz, írd le vagy tedd ki képekben jól látható helyre (nekem a kívánság táblámon van kirakva), nézegess videókat, fotókat a célodról, elképzelésedről, arról amit meg szeretnél valósítani.  

1-2 ilyen motivációs videó megnézése után délelőtt én is megcsináltam a héten a harmadik edzésem, hátaztam.

Holnap zárva van a terem, így a negyedik vasárnapra marad.

Hétvégén kihasználom még az off szezon adta szabadságot, 🙂 és megint csinálok egy kis diétás nasit. Kicsit édesszájú vagyok? Ááááá, dehooogy. 🙂

Vélemény, hozzászólás?