Mivel könnyítheted az alakformálást

2015.01.07 20:04

Az éjszaka ugyan nem sikerült túl sokat aludni, mert a gyerkőc igen nyűgös volt a fogacskája miatt, de azért reggel, a személyi edzések előtt lenyomtam egy 3/4-es órás váll-bicepsz edzést, ami végülis  jól esett. A kevés alvás nem könnyíti majd meg a felkészülést, dehát innen szép nyerni, nem igaz? 🙂

 

A mai étkezés a tegnapihoz képest délután egy marék mogyoró-kesudió- mandula keverékkel egészült ki, valamint a pufi rizs helyett édesburgonyát ettem a tonhal mellé, egyébként minden más maradt, a rizs, tojásfehérje, zabpehely, zöldségek,  fehérjepor, glutamin, bcaa, és vitaminok is.

A táplálékkiegészítőkkel kapcsolatosan sokan azelőtt ítélkeznek, hogy valóban tudnák mit is nevezünk étrendkiegészítőnek, és mit táplálékkiegészítőnek.

Az étrendkiegészítők a létfontosságú anyagokat koncentrált formában tartalmazzák, hogy elkerüljük ezen anyagok hiányát. A szervezetünk nem tud önállóan előállítani vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, ezért ezt kívülről kell bevinni az optimális anyagcsere működéshez. Tehát ide tartoznak a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, gyógynövény kivonatok.

Táplálékkiegészítőkhöz soroljuk a sportoláshoz speciálisan szükséges termékeket, pl. zsírégetőket, fehérjéket.

Azaz, ha Te is szedsz vitamint, akkor használsz étrendkiegészítőt.

A táplálékkiegészítők használata nem feltétele a fogyásnak, alakformálásnak, azonban nagyban segíthetik a diétánkat, de csak akkor, ha megfelelő táplálkozás és mozgás társul mellé. Akkor nincs értelme zsírégetőt szedni, és ne is várjunk tőle eredményt, ha ugyanúgy pizzát vacsorázunk, csokit eszünk stb.. és még nem is mozgunk mellé semmit.

A fehérjék nagyszerű segítséget jelentenek a megemelt fehérjebevitelben, ráadásul szuper édességek készíthetők a segítségükkel.

 A zsírégetők a megfelelő diéta kiegészítéseként felgyorsíthatják, megkönnyíthetik a a fogyást. (a megfelelő diéta hiányában nem érnek semmit)

Az aminosavak az izomvesztés elkerülése érdekében játszanak jelentős szerepet. Az izomszövet fontos, hogy a bőrünk fogyás után ne lógjon, ezért alapvető cél, hogy a zsírszövetből veszítsünk ne az izomból.

A vitaminok és ásványi anyagok rengeteg funkciót befolyásolnak a szervezetben, az anyagcserétől az agyműködésen át, felsorolhatatlan a feladatuk, és nem lehet eléggé hangsúlyozni a fontosságukat.

Ha nyitott vagy a táplálékkiegészítőkre, egy kis segítséget találsz itt az alakformálás megkönnyítéséhez:

https://www.protein-vitamin.hu/fittanyu-kezdo-csomag-71

Egy biztos, ha változást szeretnénk elérni az alakunk esetében, mindenképp a táplálkozással, és az edzéssel kell kezdeni!

Vélemény, hozzászólás?