Mit tehetsz puffadás ellen?

2014.07.10 10:19

Ma kardió napom van, és reggel nem volt könnyű dolgom edzés tekintetében, ugyanis a gyerkőc már hajnal 5-kor fent kukorékolt. Szerencsémre a férjem is felkelt velünk, és neki sikerült is visszaaltatni a kis főnököt.  Így neki köszönhetem, hogy reggel tudtam edzeni. 🙂

5 km futás után, egy mindösszesen 3 gyakorlatból álló köredzést csináltam 5 körben.

1.gyakorlat: vállszéles terpeszben guggolás (labda a két térd között) 2x5kg-os súlyzóval:  30

2, gyakorlat: lábemelés hátra lábsúllyal lábanként 30-30

3, gyakorlat: csípőemelés oldalsó kéztámaszban oldalanként: 20-20

Edzés után gyors zuhany, és nekiálltam a mai menü elkészítésének. Köles most nincs itthon, elfogyott, így marad a rizs és a zöldség köretnek  a zöldfűszeres csirkemellcsíkok mellé.

A zöldfűszereket előszeretettel használom ízesítésre húsokhoz, zöldségekhez, különféle köretekhez. Egyrészt azért is, mert szeretem/szeretjük az ízét, másrészt azért, mert a gyerkőc ételeihez is bátran használhatom, anélkül, hogy bántaná a kis gyomrát, valamint a friss változata sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Harmadrészt pedig azért, mert a legtöbb zöldfűszer az étvágyra, emésztésre, bélműködésre, vérkeringésre van jó hatással, valamint nem terhelik túl a gyomrot.

A majoranna, bazsalikom, rozmaring, kömény pl. kiváló a puffadásra. Ezt a kellemetlen jelenséget szinte mindenki megtapasztalta már, és bizony diéta idején is előfordulhat. Van akinél csak átmeneti a probléma, de van aki állandó jelleggel küzd vele. A diétás étrendben tehát bátran használhatjuk a fent említett fűszereket a puffadás megelőzésére, megszüntetésére.

De alkalmazhatjuk étkezés után a szódabikarbónát is, egy kis kanállal kell elkerni egy pohár vízben, és meginni, ez nemcsak a puffadásra jó, hanem gyomorégés ellen is kiváló.

Egy másik természetes gyógymód a gyömbér, ami serkenti az emésztést, és megszünteti a puffadást. Reszelj le egy kiskanálnyi gyömbért, edd meg, és igyál rá egy pohár vizet.

Ha tízóraira vagy uzsonnára beiktatsz egy pohár zsírszegény natúr joghurtot, vagy kefírt, akkor a benne található élőflóra segít a bélrendszer helyreállításában, és megszünteti a felfúvódást.

A kamilla teát is érdemes kipróbálni nyugtató és fertőtlenítő hatása miatt a gyomor bántalmakra, puffadásra.

Érdemes tehát először a természetes gyógymódokkal próbálkozni, és rendszeresíteni a konyhában a zöldfűszereket, mert ezzel megelőzhetjük a problémát.

Vélemény, hozzászólás?