Mitől lesz formás, feszes tested?

2015.01.03 21:22

Ma sajnos nem jutottam el edzeni, bár nagyon szerettem volna, már csak azért is, mert holnap valószínűleg megint nem tudok menni.

Hétfőtől indul a nagyüzem, reggel rohanás a bölcsibe, aztán munka-edzés-diéta-versenyfelkészülés- ebéd után rohanás vissza a bölcsibe a gyerekért, délután játék a kis makival, békaügetés a nappaliban, főzés-mosás-takarítás, blog és cikk írás, fürdés-fekvés-alvás, és másnap kezdjük előről.

Hogy mindehhez kipihentem e magam az ünnepek alatt?

Hát nem.

Honnan lesz energiám egy újabb versenyfelkészüléshez a család és munka mellett?

Még nem tudom, de elszánt vagyok, úgyhogy biztosan csak előkerül valahonnan az az energia. 🙂

2015-ben van egy pár dolog,  amit szeretnék megvalósítani, úgyhogy a célok megvannak, az energia meg jön útközben, ilyen egyszerű.

Az egyik nagy kitűzött cél az, hogy tavasszal egy jobb formával álljak színpadra, mint tavaly szülés után 8 hónappal. Ehhez formásabb, feszesebb testet kell „varázsolnom”.

Nőként sokan még mindig félnek a súlyzós edzéstől, azzal az indokkal, hogy nem akarnak vastagodni, nem akarnak nagyobb darabok lenni, egész egyszerűen csak fogyni szeretnének, és kész.

A legtöbb kalóriát az izomszövet égeti, vagyis a nagyobb izomtömeggel rendelkezők többet ehetnek, mint a kisebb izomtömeggel rendelkezők, anélkül, hogy hízásnak indulnának.

Ha úgy akarsz fogyni, hogy koplalsz, akkor a zsírréteg alatt levő izomzat leépül, ezzel együtt lassul az anyagcseréd is, ami ahhoz vezet, hogy ugyanannyi elfogyasztott étel esetében is hízást tapasztalhatsz. Ugyanis a száraz testtömeg, vagyis az izomzat az, ami a kalória nagy részét égeti, még akkor is, ha nem csinálsz semmit.

A legtöbb ember meg van győződve, ha koplal, és ezzel kevesebbet mutat a mérleg, az a testzsír csökkenésével egyenértékű, holott ez messze nem biztos. Ha nem megfelelő az étrend, és nem mozogsz, akkor a fogyás jelentős része izom és víz, és minimális mennyiségben testzsír.

A megoldás, -ha formás, feszes testet szeretnél,- a megfelelően kialakított étrendet súlyzós edzéssel párosítani.

Így meg tudod tartani a testzsírod alatt levő izomtömeget, gyorsul az anyagcseréd, javul a száraz izomtömeg és zsír aránya. Ha elég testzsírtól szabadultál meg a megfelelően kialakított táplálkozás és mozgás kombinációjának  segítségével, akkor az izomzat egyre szebben látszódik majd, és nem lóg a bőr a felkaron, a popsinál, és a hastájékon sem, azaz az eredmény egy formásabb, feszesebb test lesz.

Vélemény, hozzászólás?