Mit jelent pozitívan gondolkodni?

2014.04.14 12:26

A hétvégénk nagyon jól telt, szombaton délután kilátogattunk az Etyeki Piknikre, akkor még sütött a nap.

Igazi fesztivál hangulat, mulatós zene, mangalica tepertő, házi lekvárok, emberek a fűben letelepedve borozgatnak, eszik a sült kolbászt, lángost. Imádom az ilyen hangulatú megmozdulásokat. A következő Eyeki Piknik június 7-8.-án lesz, amin biztos ott leszünk, és  talán akkor  a sültkolbászból is eszem egy falatot, mert már nem lesz verseny, most viszont  helyette maradt a natúr csirkemell salátával:

Ma délelőtt megcsináltam 20′ intervall kardiót futópadon, majd utána 45 percben köredzést.

Nálunk az időjárás már elég borúsra fordult, lehűlt a levegő, néha csöpög az eső is. Ez az érkező hidegfront rányomta a hangulatomra  a bélyegét.  Ebben a nyomott időben szerintem sokan vannak ezzel így, hogy kevésbé energikus, jókedvű az ember, nehezebben indul a nap, nem esik jól a munka stb.. Gondolom ezzel senkinek nem mondok újdonságot. Talán ilyenkor nehezebb megtartani a pozitív hozzáállást is a mindennapi kihívásokhoz.

pozitív gondolkodás (amit oly sokszor emlegetek) nem azt jelenti, hogy sosincs semmi gond, minden szép és jó,  és csak vigyorog az ember állandóan, mint egy vadalma. Pozitívan gondolkodni számomra azt jelenti, hogy céljai, álmai vannak az embernek, aminek megvalósításán minden nap dolgozik egy kicsit, nyitott szemmel jár a világban, mert aki látja a lehetőségeket, az előbb-utóbb meg is szerezheti azokat, aki nem nyit az új gondolatok felé, az pedig sikertelen marad. Azok az emberek, akik alapvetően nem hisznek saját sikerességükben tudatosan sem tudnak rátalálni, az ahhoz vezető ösvényre. Ha hiszel magadban, és a céljaidban, akkor megnyílnak előtted a „kiskapuk”. Ahhoz azonban hogy ledöntsük saját korlátainkat, érdemes leülni egy kicsit és átgondolni, hogy mit szeretnénk elérni valójában, és hogy miért értékeljük alul saját céljainkat. Az álmaink elérésével kapcsolatban pedig ne a negatívumokra, hanem sokkal inkább a pozitív tényezőkre koncentráljunk. Gondoljuk át milyen pozitív részeredményeket tűzhetünk ki magunk elé az elérendő célok érdekében. 🙂

Vélemény, hozzászólás?