Mit ehet reggelire az, aki fogyni akar?

2015.06.30 14:10

Reggel 6:10-kor 25 perc szabadtéri futással kezdtem a napot.

Előtte gyorsan elkészítettem a reggeli zabkásámat 3 ek. zabpehelyből, lenmag őrleményből, almából, pirított dióból és 1 adag tejsavó fehérjéből, aminek a felét futás előtt, a másik felét pedig futás után kanalaztam be. Sosem szoktam elindulni éhgyomorral edzeni, még ha csak 25 perc futásról is van szó. A zabkása éppen ezért kiváló reggeli étkezés számomra, mert egyáltalán nem terheli meg a gyomrot és tartalmazza mindazokat a minőségi tápanyagokat, amire a szervezetnek, az egészségemnek  és az alakomnak is szüksége van.

Egy egészséges reggeli minden esetben tartalmazzon teljes értékű (állati eredetű) minőségi fehérjét, minőségi szénhidrátokat és minőségi zsírokat.

Ez esetben a fehérjét a tejsavó fehérjepor, a minőségi szénhidrátokat a zabpehely és az alma, a minőségi zsírokat pedig néhány szem pirított dió jelentette.

 

De kiváló választás lehet teljes értékű fehérjeforrásnak a  csirke vagy pulykamell sonka, főtt tojás, zöldfűszeres túrókrém, amit fogyaszthatunk teljes kiőrlésű kenyérrel és paradicsommal, vagy más zöldségekkel. Ha valaki pedig édesszájú, akkor válasszon egy zsírszegény natúr joghurtot zabpehellyel, friss bogyós gyümölcsökkel gazdagítva.

Az előbb felsorolt ételek tökéletesen beilleszthetőek egy testsúlycsökkentő diétába is.

Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a folyadékbevitelről sem, olyan italt válasszunk, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ez lehet pl. egy pohár frissen facsart gyümölcs/zöldséglé vagy egy bögre zöldtea. Én egy pohár szénsavmentes vizbe szoktam belefacsarni egy negyed citrom levét és ezt iszom a reggeli mellé.

A reggeli futást követte egy második felvonás a teremben 8:30-kor, 3/4 órás teljes testes súlyzós köredzés formájában.

8 gyakorlatot tettem össze:

-kitörő járás 40 lépés

-merevlábas felhúzás 15

– ugrálókötél 45 mp

-széles lehúzás mellhez 12

-vállról nyomás kézi súlyzóval 12

-bicepsz kalapács fogásban 12

-tolodzkodás két pad között 15

-lebegőülés 20

A gyakorlatokat egymás után végeztem el pihenő nélkül 5 körben. Csak a körök között pihentem 1-2 percet, az edzést pedig egy alapos nyújtással zártam.

9:30-ig letudtam a két edzést, ezután ugrottam bele a munkába. 🙂 

Vélemény, hozzászólás?