Mit egyél edzés előtt, ha diétázol..

2014.07.01 20:27

A mai napot a fodrásznál kezdtem, majd a nap legnagyobb része vásárlással ment el. Mielőtt elutazunk, kellett még rövidnadrág, trikó, és a gyerkőcnek egy baba úszógumi. A flangálás miatt étkezés szempontjából elég rendszertelenre sikerült a nap. Délután egy bevásárló központ ételudvarában, amíg a férjem és a kis majompajtás pizzát evett, addig én választotttam magamnak egy mediterrán csirkemell szeletet köret nélkül. (a csirkemellre zöldségek voltak ráhalmozva és összesütve)

Miután haza jöttünk, bevágtam gyorsan a túróm fehérjeporral és még egy kevés salátát, aztán ránéztem az órára és rájöttem, hogy én csak most tudok átmenni edzeni a terembe, később már nem, így hát elindultam. Na, itt kellett volna várnom még egy kicsit, legalább egy órát, mert már előre tudtam, hogy a túró miatt nem lesz könnyű a mai edzés, és valóban azt vártam két guggolás között, hogy mikor köszön vissza a túró a salátával. 🙁

Jó 3/4 óra edzés után kezdett rendeződni a gyomrom, és kaptam erőre.

.

Az edzőteremből kifele jövet már jól voltam 🙂 márcsak azért is, mert megint végicsináltam egy edzést!

Az edzés előtti étkezés kulcsfontosságú abban, hogy energiát biztosítson nekünk az edzés alatt, valamint ne akadályozzon azzal, hogy malomkőként nehezedjen a gyomrunkra, mint nekem a mai lábedzés közben.

Az optimális az, ha edzés előtt 1-1,5 órával eszünk valami könnyűt, ami fehérjedús, és tartalmaz összetett szénhidrátot, mert az lassan szívódik fel, így több órára biztostja nekünk az energiát. Pl. natúr csirke/pulykamell kevés rizzsel, salátával, vagy egy teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics csirkemellel zöldséggel töltve, vagy zabpehely, vagy durumtészta zöldségekkel.

Az étkezés fehérje része legyen könnyen emészthető, ne túl gyors, és ne túl lassú. Kerüld ilyenkor a túrót, és a tejsavót is, a lassú felszívódás miatt, a túl zsíros fehérje forrásokat is, mert ezek megterhelik a gyomrot. A legjobb választás a fehérjékből ilyenkor a hús, hal, tojásfehérje.

Ügyelni kell a folyadékbevitelre is, mert egy minimális dehidratáltság is már erőcsökkenést okoz.

Holnap reggelre az indulás előtt még egy futást tervezek, aztán család összeszed és irány Noszvaj. 🙂

Vélemény, hozzászólás?