Mit egyél a strandon, ha diétázol

2015.07.17 13:34

Tegnap esti 1 órás családi intervall bringás edzés teljesítve. 🙂 Ma folyt.köv.

A héten megcsináltam 4 súlyzós edzést, a reggeli futások ugyan kimaradtak a bokasérülés miatt, de a kardiót a bringázással valamelyest pótoltam.

Holnap családi banzáj a nagyszülőknél, vasárnapra pedig strandolás van betervezve. Minket a múltkor nagyon meggyőzőtt a tatai strand (Fényes fürdő), így valószínűleg oda fogunk visszamenni. Igazából egyetlen egy dolog, ami számomra hiányzott a strandról, az pedig egy könnyű saláta az étlapról a büfében. Még jó, hogy vittem magammal pufi rizst és fehérje turmixot, különben éhen maradtam volna.

Csak a klasszikus strandkaják közül tudtam volna választani, mint lángos, hamburger, hot-dog, palacsinta, bő olajban sült panírozott hekk, jégkrém, fagyi és főtt kukorica. Talán még a főtt kukorica, amit ezek közül érdemes választania egy diétázónak. A kukoricát édes íze miatt sokan a zöldség-gyümölcs kategóriába sorolják, ám valójában gabonaféle, innen nézve nem is olyan meglepő, hogy magasabb az energiatartalma, mint egy almának vagy paradicsomnak. Egy cső főtt kukorica kb. 20-25 gr szénhidrátot tartalmaz,  alacsony a zsírtartalmának köszönhetően azonban ezzel ártassz legkevésbé a diétádnak a strandon.

Azonban ha egy kicsit előre tervezel és nem a véletlenre, illetve a strandbüfé étlapjára bízod magad, akkor jó ha van nálad egy csomag korpovit keksz vagy pufi rizs vagy házilag elkészített zabkeksz, de jó szolgálatot tehet ilyenkor egy shaker egy adag fehérjeporral, amit hideg vízzel összerázol és ezzel egy diétás étkezést tökéletesen helyettesítettél.

Persze ha szerencséd van lehet, hogy találsz olyan salátát, roston sült halat a büfében, amit bármikor nyugodt szívvel elfogyaszthatsz, de ha komolyan veszed a diétádat, akkor jobb ha készülsz némi s.o.s megoldással is.

Én most is ezt fogom tenni.

Útmutató Anyukáknak a formás alakhoz szülés után!

Kérd a FittAnyu program ingyenes anyagait itt:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?