Mit csinálj, hogy kerek, feszes popsid legyen?

2014.11.07 14:53

Délelőtt a személyi edzések után megcsináltam a héten a 2. lábnapomat. Most nem ment könnyen az edzés, szenvedtem, 1-1 pillanatnál már úgy éreztem feladom, és nem csinálom meg a következő sorozatot. Azonban januárig a célkitűzésem az alakformálásban a popsikerekítés, ezért aztán újból és újból erőt vettem magamon, és becsülettel megcsináltam, ami fel volt írva.

Hogyan tudom elérni, hogy a popsim kerekedjen a tavaszi versenyszezonig, és ne legyen narancsbőrös?

Az edzés és a táplálkozás az a pont, ahol a kerek, cellulitisz mentes popsi kialakításának folyamata elkezdődik. A minőségi ételek és sok-sok víz fogyasztása, a megfelelő edzésprogrammal nélkülözhetetlen a formás, feszes, narancsbőr mentes popsihoz.

A cellulitisz egyszerû zsírsejt, víz és felgyülemlett toxinok a bõrszövet alatt, amitõl ‘göröngyös’ lesz a terület. A fehér lisztes termékek, finomított cukor, túlzott alkoholfogyasztás és kávé, a tartósítószerek és a telített zsírok elkerülése jó kezdet. Akár zsírt akarsz leadni, izmot építeni, vagy megszabadulni a narancsbõrtõl, az edzéseidnek pontosan célzottnak kell lenniük.

Én a kerekebb, narancsbőr nélküli popsiért heti 2x lábazok. Guggolásokat, kitöréseket, padra lépéseket, lábtolásokat végzek, az edzés végén végzett kardió mozgás pedig segít abban, hogy feszesebb legyen a popsim, és a combom.

Súlyzós edzéssel egy csomó mindent el lehet érni: fogyást, feszesítést, izomépítést, formálódást, attól függ, mi a cél. Ne félj attól, hogy „kigyúrt” leszel, ha megfelelő módon edzel és eszel, ez nem történhet meg, a formálódás, feszesedés viszont igen.

Ha nem vagy biztos benne, hogy mit kell tenned, akkor keress meg egy megfelelő referenciákkal rendelkező edzőt, aki segít elindítani az ‘úton’.

Vélemény, hozzászólás?