Mit csinálj, ha a szervezeted megköti a vizet

2014.03.11 14:27

Ma is napsütéses idő, kimondottan meleg van nálunk. Ennek nagyon örülök, de most ismét szembesültem egy problémával. (lehet, hogy csak nekem probléma)

Kezdő anyukaként az Istennek nem tudom eltalálni, hogyan öltöztessem fel a gyerekem. Télen viszonylag egyszerűbb volt, mert ráaggattam mindenféle meleg cuccot, de mostmár, hogy kitavaszodott , a napon meleg van, de azért fúj a szél, vagy gyorsan beborul és hűvös lesz, amitől ugye megfázhat. (lehet, hogy túl aggódom) Képtelen vagyok eltalálni, hány réteg ruha legyen rajta, milyen kabát, rövid body vagy hosszú, kell-e harisnya vagy nem????

Azt sem tudom, hogy ez a plussz egy réteg, amit a kisgyerekekre kell adni, ez meddig érvényes? Mert az én gyerekem, nagyon úgy tűnik, hogy nem fázós, és állandóan leizzad, ha plussz egy réteget adok rá!  Ha megyünk sétálin, mindíg figyelem más anyukák gyerekeit, hogyan vannak felöltöztetve, de ettől mondjuk sosem leszek okosabb :)))

A gyerek öltöztetése egy óriási kihívást jelent számomra!

Tegnap említettem a fogyás kapcsán a folyadék fogyasztást.. Arról viszont nem beszéltem, ami különösen nőknél jelenthet problémát: a víz miatti  puffadás, bevizesedés.

Hiába a fogyókúra, mégsem mennek a kg-ok lefelé, sőt a puffadás és az ezzel járó kellemetlen érzés megmarad. Ilyenkor jön az, hogy még kevesebb folyadékot fogyasztanak, sőt még vízhajtót is alkalmaznak, ettől várva a megoldást.

Ha hajlamos a szervezeted megkötni a vizet, akkor nem elvonni kell, hanem megnövelni a vízfogyasztást. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de minél kevesebb víz jut be a szervezetbe napi szinten, annál többet fog megkötni, hogy megelőzze a dehidratáltságot. Tehát minél több megy be, annál több víz jön ki!

A vizelethajtó pedig a legrosszabb megoldás, amit alkalmazhatsz erre a problémára, ez csak egy rövidtávú megoldást jelenthet, mert ha abbahagyod a víz kierőltetését, a szervezet újból raktározni fog, hogy ne maradjon dehidratált állapotban.

Szóval inni, inni és inni! (természetesen vizet) 🙂

Vélemény, hozzászólás?