Mindennapi egészséges finomság

2015.06.12 13:05

Mai reggeli:

30 gr zabpehely

1 ek. darált mák

1 tk. lenmagpehely

5-6 szem pirított mandula

1/2 banán

Ameddig csak lehetett húztam-halasztottam a lábedzést a héten. Ma már tényleg nem tudtam mit csinálni, mivel mindjárt vége a hétnek, ezért rászántam magam és megcsináltam.

Szombat és vasárnap reggel csak kardiózok, a 4 súlyzós edzést már letudtam a hétre.

Lábedzés utáni finomság friss cseresznyéből és eperből 1 adag vaníliás fehérjeporral és jégkockákkal turmixolva… hhmmmm…ez nagyon fini lett! 🙂

Ajánlások szerint az egészségünk érdekében napi 5 adag friss zöldség vagy gyümölcs elfogyasztása lenne az ideális, vagyis minden étkezéshez fogyasztanunk kellene belőle.

Az emberek többségére manapság a rohanás, stressz,  túlhajszoltság a jellemző, az étkezéseik pedig közel sem zöldségben és gyümölcsben bővelkednek, sokan egész héten csak szendvicsen és gyorséttermi kajákon élnek.

Készíts reggelente turmixot akár gyümölcsből, akár zöldségből, ezzel máris könnyedén növelted a napi gyümölcs/zöldség fogyasztásod és sokat tettél az egészségedért és nem mellesleg az alakodért.

Megmosni és beledobálni a gyümölcsöt egy turmixgépbe, hozzáönteni vizet és egy kis rizstejet csak pár percbe telik, de ha nagyon rohanós a reggel, akkor készítsd elő a gyümölcsöt/zöldséget előző este és tedd be a hűtőbe, akkor reggel már tényleg csak a turmixgépbe kell beledobnod és elfogyasztanod.

Ebédre az egyik kedvenc kajámat készítettem el: diós bundában sült pulykamellet párolt zöldséggel.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/dios-bundaban-sult-csirkemell-csikok-salataval1/

Szombaton és vasárnap családi kerti partiból baráti kerti partiba esünk, úgyhogy jónak ígérkezik a hétvégénk 🙂

Vélemény, hozzászólás?