Milyen sajt fér bele, ha figyelünk a vonalainkra?

2014.08.12 12:05

Azt mondták jön a hideg front, ez már érezhető a levegőben, és a fejem sem százas, de nálunk még süt a nap, így reggel le tudtam futni a 7 km-es körömet. Az első 2 km nagyon nehezen ment, végig azon gondolkoztam visszafordulok, mert nekem ez most nem megy, de mégsem adtam fel, aztán 2,5 km után nem tudom mi történt, de úgy éreztem szárnyalok, és utána simán ment a 7 km.

Futás után még a kertben csináltam egy gyors köredzést saját testsúlyos gyakorlatokkal:

1, gyakorlat: kitörő lépés 30

2. gyakorlat: lábemelés hátra lábanként 30-30

3. gyakorlat: kéztámaszban nyújtott lábemelés  lábanként 30-30

4. gyakorlat: szűk fekvőtámasz 15

Ebből 5 kör, majd a végén nyújtás

Tegnap a gyerkőcnek ebédre összedobtam egy adag csőben sült cukkinit.

Az elkészítés kb. 5 perc volt, plusz a sütési idő 15-20 perc. Nagyon egyszerű, és olcsó elkészíteni, nem mellesleg közösen ehettünk belőle, mert egy ‘alakraodafigyelős’ étrendbe is belefér.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/csoben-sult-cukkini/

A recepthez egy kevés zsírszegény sajtot használtam.

Itt sokmindenkiben felmerülhet a kérdés, hogy vajon milyen sajtokat érdemes előnyben részesíteni, ha szeretnénk vigyázni a vonalainkra?

Jó tudni, hogy általában a sajtoknak magas a telített zsírsav,- koleszterin és sótartalma, ezért nagy mennyiségben nem javasolt a fogyasztásuk, főleg ha fogyni szeretnénk, de súly szintentartás esetében sem. A zsírosabb sajtok helyett én a sovány sajtokat (zsírtartalom kevesebb, mint 10% legyen), a light krémsajtokat, keménysajtokat, a light mozzarellát, cottage cheese-t, kevés parmezánt részesítem előnyben, ezek időnként beleférnek az étrendembe. A hangsúly azonban itt is a mértéken van!

Mielőtt beleteszed a kosaradba a kiválasztott terméket, mindenképpen olvasd el a címkéjét, mert manapság már sok termékre könnyelműen ráírják a zsírszegény, light feliratot!

Vélemény, hozzászólás?