Miért van az, hogy napi 8 étkezés mellett is fogyok?

2014.02.20 14:33

Miért van az, hogy én naponta 8x eszem és mégis fogyok, más meg alig eszik, és mégsem tudja leadni a kg-kat?

Egyrészt azért, amit már az előző bejegyzésekben is említettem, hogy a fogyáshoz, és leginkább a tartós fogyáshoz elengedhetetlen az anyagcsere folyamatos, felgyorsult működése. Ha rendszertelenül eszel, még ha keveset is, azt a szervezeted mind elfogja rakározni, mert nem tudja mikor kap legközelebb táplálékot, és lelassul az anyagcseréd is. A sporttáplálkozás egyik alapelve a napi legalább 5 étkezés. Persze a rendszeres étkezések nem mindegy, hogy miből történnek, minőségi fehérje, szénhidrát és zsír fogyasztása szintén csak elengedhetetlen a tartós fogysához,  a feszes, formás alak eléréséhez.

Másrészt nem véletlenül végzek én sem heti 3x súlyzós edzést. A nők többsége sajnos még mindíg fél az ilyen jellegű edzésektől, sokan a súlyzót a kétajtós szekrényméretű háttal azonosítják. Pedig szó sincs ilyesmiről. Megfelelően kialakított edzésterv, megfelelően megválasztott súlyok, és megfelelően kialakított étrend mellett csakis a formás, nőies alakot tudod elérni, nem pedig azt, hogy megvastagszol és beizmosodsz, mint az ökör. De ha csak szimplán lemész az edzőterembe súlyokat emelgetni, akkor is kizárt, hogy nő létedre Schwarzenegger méretűre nőjél.

Szóval visszatérve a súlyzós edzésre, illetve ennek kapcsán az izomzatra. Sokan nem tudják, hogy az izmoknak bizony igen nagy szerepe van a zsírégetésben. Az izomnak alaphelyzetben is több az energia igénye, mint a zsírnak. 1 kg izom pihenő állapotban is 14-18 kcal-át éget el, míg a zsír ennek egynegyedét.  

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha több az izmod, többet ehetsz! 🙂

„A könnyű nap tegnap volt” szól a BioTech Usa egyik szlogenje.

Ez nálunk most tényleg így van. 2 nyűglődős nap után tegnap, a 3. napon, a szimpla nyűglődést még kőkemény hisztis üvöltés tetézte. Már mindent megpróbáltam, tisztába tettem, megetettem, megitattam, felvettem, letettem, bekentem a fogát, levegőre vittem, énekeltem, mesét olvastam, kimerült a tárházam, nagyon kemény, szerintem már nem tudom eléggé lekötni a kis makit, unatkozik. Vagy lövésem sincs 🙁

Ami az étkezését illeti, az utóbbi időben úgy rákattant a tejpépre, hogy majdnem csak ezt hajlandó megenni. Én is belenyaltam, valóban finom, na de azért egész nap csak ezt enni… Mostmár a gyümölcsöt is csak tejpép kíséretében fogadja el. Hogy mi lehet ebben a cuccban???

A múltkor dicsekedtem, hogy milyen ügyesen viseli az orrszívó porszívót. Na, ez nem tartott hosszú ideig, mostmár az én kölyköm is ugyanúgy üvölt, mint az összes többi, és kézzel-lábbal kapálódzik. Valaki ha tud erre ügyes praktikát, hogy egyedül, hogyan tudom neki kiszívni ezzel a kütyüvel az orrát, az lécci szóljon. 🙂 Mert ha nincs itthon a férjem, akkor egyedül nem boldogulok vele, az meg mégsem lehet, hogy estig ne kapjon levegőt…

Vélemény, hozzászólás?